Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - adwokat

Страници: [1] 2 3
1
Тези дни ще ходя да стрелям по панички.Стрелбище не лошо имаше в Герман,та ако има желаещи,можем да разходим пушките и да загреем цевите преди студената бира.

2
До преди 3-4 години не ходех на такъв лов,но се запалих случайно.То си е удоволствие защото тази птичка лети бързо,когато реши и на различни височини.Установих ,че има и добро зрение.От миналата година инвестирах 30 лв. в камуфлажни панталон,тениска,мрежа за глава и шапка с периферия и резултата беше очеваден.Използвам патрони номер 7 с концентратор,като предпочитам да са "бързи".Седя си тихо на рибарско столче под слънцето в слънчогледа и се оглеждам като лалугер във всички посоки.

Това ,което не знам и се надявам колеги да го споделят е предварението.Аз стрелям по някакъв си мой усет и не мога да обърна внимание на предварението в различните ситуации на полета,бърз полет,бавен ,дистанция.Питали са ме колеги за предварението и аз не мога да отговоря какво правя.Моля ако има колеги с богата на тази птица ловна площ, да споделят опита си по отношение на предварението,както и на други тънкости,които не съм засегнал !

3
Не съм гласувал,защото ми се искаше да кажа,че най-доброто е УАЗ но не командирския джип а онзи с тъпата муцуна,ако може да не е фургон а бордови.Добра дума мога да кажа за Г класата с три блокажа,но и такъв съм виждал да го теглят.Тойопта,Паджеро,Нисан...Най-общо това са фаворитите в моето съзнание.

Джипа или возилото 4х4 трябва да е "кораво",с големи дифове,здрави .С блокажи поне на един мост,да е къса база,да е с агресивни гуми,да е с голям мотор и с голям въртящ момент,с възможно по-малко електроника и най-важното,водача да има опит с управлението извън пътя и да познава възможностите на автомобила си.Иначе вечно ще виждаме уникални автомобили закъсали поради грешка на водача.

Аз лично карам 4-та година Опел Фронтера 2,5 ТДС ,къса база,гуми малатеста кобра 265/65/16,ЛСД диференциал,ръчни хъбове на предните колела ,с механична нафтова помпа след умишлено премахване на част от електрониката.

4
Имаш ли други трофей?
Не се притеснявай може да не уточняваш къде си го убил.
Важно е, че си постигнал успех и сигурно случката е била интересна.
Струва ми се, че е било младо  животно, а дължината на долните зъби е не повече от 17см.

Здравей.Изгубих се млко време,но се намерих.Нямам по-големи глиги от тези до сега.Все ми се падат животинки с малки зъби.Имам едни рога от елен,един 1ереп от сръндак и тези.Дясната долна е 19.5 см,лявата е 19.Следващите се надявам да са 24 ;-))).Сега стягам птичия лов,свинския наближава.

5
Лов на едър дивеч / Re:Трофеи от едър дивеч
« -: Февруари 27, 2010, 12:15:28 pm »
Колега в коя част на Бг е добит трофея?

В северната част на Стара планина.Никога не бих изписал дружинката,тъй като аз гостувам (свободен ловец съм) и не навсякъде колегите искат публичност на ловните си подвизи.Считам ,че е нормално да се съобразявам с желанието за дискретност на домакините,които са ме поканили,най-малкото за да имам очи отново да ме канят. ;)

6
Рибарски такъми / Re:Такъми за щука
« -: Февруари 27, 2010, 12:12:36 pm »
За щуката не е задължително пръта да е телескоп,просто трябва да е подходящ за щука,здрав с нормална дължина и с подходяща акция.Повода при улов на стръв метален,за улов на изкуствена примамка не е задължително да е с метален повод.Аз лично ловя на блесна без повод.Тук удара и засичането са моментални и никога блесната или воблера не се налапват целите,така че опасност за прехапване на влакното няма.При улов на жива рибка металният повод е необходим поради естеството на улова.Щуката трябва да се изчака да нагълта рибката и чак тогава да се засече.На слука.

7
Абсолютно невъзможно е използването на Магнуми.Мини магнум би било възможно.Колко пъти ще стреляш на свински лов тази година?Няма голям проблем.

8
Лов на едър дивеч / Re:Трофеи от едър дивеч
« -: Декември 02, 2009, 02:44:12 pm »
В тази тема не мога да не закача снимка с тазгодишен трофей.

9
Не съм писал от един месец.Направих няколко излета,нагледах се на красота и си поживях на спокойствие сред колеги.Спах на хижи,запознах се с хора...Слука имаше всяка седмица,къде повече,къде по-малко,но слуката в сравнение с приятрните мигове е нищо.Качвам и една -2 по-атрактивни снимки.Наслука колеги.

10
Евала колеги и на всеки да се случва.Още малко и снега ще дойде.Ще има студ,смях и надявам се слука.Наслука.

11
Общи приказки / Re:Обработване на трофеи
« -: Октомври 25, 2009, 05:57:32 pm »
Зъби от глиган-глиги.
Главата се вари докато не се размърдат зъбите.При младите глигани е по-трудно за долните глиги,защото са по-широки в основата и е необходимо повече варене.След изваждането се измиват хубаво.Колеги ги избелват с киселини и препарати,но някои смятат че трябва да запазят цвета си за по-голяма автентичност.Аз съм в тази група.Пълнят се с восък и се монтират на подходящо място.Хубаво е да се сложи и боеприпаса при трофея ако го откриете.Не знам други зъби освен глигите монтират ли се???

12
Евала на колегата,въпреки че за разлика от разни ....такива ....които не могат да видят мъртва сърна или зайче ;-))),аз не мога да застрелям вълк.Това животно ми е симпатично и го чувствам близко.Наслука.

13
Дрехи и аксесоари / Re:Кои какви дрехи ползва :
« -: Октомври 23, 2009, 01:28:51 pm »
Ползвам грейка с гащеризон куоени от бензинджия.Обувки високи ,меки и за 27 лв .шапка плетена черна(трябва ми шарена.)Винаги съм сух и ми е топло.Чул съм легенди от млади колеги,как дрехите им дишали,обувките също и незнам още какви разкази от под шипковия храст.Наскоро един юнак даже разказваше как едно момче с ботуши му замръзнали краката и викал викал за помощ.Аз винаги съм вярвал че лова особено зимата не е за лигльовци.Старците по селата зимата ходят с вълнен търлък и галоши и с наилонови плокчета,пък не съм ги виждал да мрънкат и да замръзват.Лова е за мъже...и за мъжки момичета.Дрехите са за да е топло и удобно,за дефиле модно също но не и в гората.

Провокирах всички привърженици на модерно облекло,но каквото и да ми говорят,аз знам че модата се диктува от добри търговци.Аз съм практичен и много не им слушам глупостите за мембрани и т.н.особено казани от хора,които не знаят що е студ и що е лов.Наслука и се обличайте зимата дебело.Носете и по някоя резервна дрешка и чорап ,защото и с най хубавите обувки се пада във вода,пък после ми разказвай как били непромокаеми;-)))))

14
Tолкова ме е яд,че направо ми се иска да ви кажа че сте завишили килограмите с ..............няколко.

15
Лов на едър дивеч / Re:Дива свиня
« -: Октомври 18, 2009, 10:57:47 pm »
Интересен въпрос.Без да съм сигурен че съм прав, вятърът не би трябвало да променя поведението на тази животинка.Преходите им са големи и предимно в тъмната част на денонощието.Знам че снега ги натиска да слизат в ниското.Дъжда ги бута неподвижни в гъсталаците,но за вятър не съм чул,нито съм наблюдавал да се променя поведението им или навиците им.

Страници: [1] 2 3