Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - lutgulajn

Страници: [1]
1
Още няколко moi снимки:

2
Мои снимки:

3
Здравейте,
Продавам челник LED LENSER H7 нов, неразопакован, неизползван, с оригиналните батерии.

Фенерите и челници с марка LED LENSER се произвеждат от един от водещите производители на осветления с множество дизайнерски награди и патенти.

Със своите 170 лумена LED LENSER H7 e чудо на светлината. Този свръхлек челник е съвкупност от най-добрите технологии. Отлична изработка, уникална оптична система патентована в Германия, удобството при носене и екстремна яркост.
Системата "Advanced Focus System" дава възможност да преобразувате светлинния лъч от широкообхватен до концентриран с голяма дължина. Така винаги ще имате на разположение широко осветено поле за работа на близки разстояния, или концентриран лъч, когато искате да осветите надалеч. Чрез потенциометър върху кутията с батерии (отзад) се осигурява плавно намаляване и увеличаване на силата на светлината от 0 до 100%. Така винаги ще можете да регулирате силата на светене според нуждите си и по този начин да пестите батериите. Главата на лампата може да променя ъгъла на осветяване до 90 градуса.


Спецификация:
Един мощен диод - CREE с дълъг живот
Светлинен поток - при пълна мощност 170 лумена (около 180 метра)
Захранване - 3 батерии ААА (включени в комплекта)
Живот на батериите - в икономичен режим до 54 часа
Тегло - 117 гр.
Неопренова чантичка за носене на колана
Книжка с упътване
Производител - Zweibrueder Optoelectronics GMBH and Co.KG


Цена 65 лв.
За  нов, неразопакован, с оригинални батерии, книжка с упътване и рекламни материали на марката.
Пътува с Еконт или Спиди.

Контакти:
е-маил: lutgulajn@yahoo.com
тел: 0896 644393
местоположение Плевен
(Пишете ми на мейла, или се обадете по тел. Съобщенията тук във форума са по-трудни и бавни за следене.)

4
Здравейте,
Имам няколко комарни мрежи.

Предназначението им е да ви пазят от гадините докато спите или си почивате някъде край реката, или докато лагерувате на място с повече насекоми. Поставят се над леглото/ шалтето и представляват пространство отвсякъде заградено със ситна мрежа.
Тази година за пръв път опитах такава мрежеста "палатка" и съм повече от доволен от представянето и. Първо е много лека и компактна - в дни в които няма нужда от палатка, това е идеалното решение. Позволява да се пътува леко.
После за разпъването и ви трябва само 1 единствена точка на която да я закачите - всичко става за 3 минути.
Като я закачите вкарвате багажа си вътре и го подреждате покрай стените. Леко подпъхвате краищата на мрежата под багажа, така че хем насекомите да не могат да пролазят вътре, хем по тоя начин да разпънете максимално мрежата за да ви е възможно по-комфортно и широко. Получава се едно много приятно укритие-подслон, в който дори се спи по-спокойно.

Аз самият макар, че всяка година изкарвам по около месец или повече по поляните, винаги през първите дни на открито спя малко по-неспокойно. Присънват ми се разни неща, звуците на гората ме будят и просто не мога да се отпусна напълно. Това не ме спира да излизам при всяка възможност, но малко ми разваля удоволствието понякога.
Отдавна съм си решил да не спя в палатка. Имам една, но не я взимам. Просто си лягам на открито и се надявам никое животно да не дойде да ме безпокои.
Та така си спя аз по "старият начин" както хората са го правили много отдавна - директно под откритото небе, но понякога малко неспокойно.
Сега си мисля - когато не вали и не е твърде студено палатка е излишна. От една страна тя не дава реална сигурност защото е просто тънък слой найлон, който ви отделя от заобикалящия свят. От друга страна, формата на палатката е непозната и не може да се асоциира от животните като някакъв интересен или ловен обект - затова не ви закачат в нея. От трета страна хората, а не животните са най-голямата опасност, а от палатката не може да се излезе скорострелно, нито може да се види какво се случва навън. Поради тия причини аз реших да спя без палатка и от години се справям така.

Тази година обаче изпробвах дали с една такава мрежа няма да имам и двете - хем да съм без палатка, хем да имам някаква "бариера" между мен и животните за да спя малко по-спокойно. Оказа се много удачен вариант - леко е и бързо се разпъва, вътре е достатъчно широко, когато е тъмно виждаш перфектно какво се случва навън и то във всички посоки, можеш с един замах да излезеш - просто я отхвърляш, защото тя няма врата. Едновременно с това ако е добре разпъната с багажа по краищата има достатъчно пространство и стабилност, и вятърът не я отмества. И най-вече - тя е някаква бариера, така че да усетите преди нещо да ви скочи в чувала или да ви се е навряло в лицето докато спите. За мухите през деня и комарите нощем да не говорим - тая мрежа е СУПЕР! Импрегнирана е с Перметрин, който директно ги убива като я докоснат.

Та какви са тия мрежи които имам. Те са купувани за мен и за разни приятели, но само аз и още 1 си ги ползваме. Седяха сумати време и реших, че няма смисъл да седят още, като могат да влязат на някой в употреба. Аз самият си ползвам редовно моята и възнамерявам да продължа да я ползвам защото много си я харесвам.

Ето какво представляват.


Две Mountainlife Travel Wedge Mosquito Net

Една Lifesystems SOLO mosquito net

Една Lifesystems EXPEDITION Single mosquito netMountainlife Travel Wedge Mosquito Net - два броя
Това е ултракомпактна и лека (само 140 грама измерено с домашната ми везна) мрежа, която се събира в една малка торбичка. Tорбичката е с размери 17 х 8 см. Предназначена е за единично легло и в разпънато състояние е 210 x 70 x 120 см.
Закачва се на една точка и затова е "wedge"  - клиновидна, тоест като пирамида по форма. Мрежата е ситна - около 45 отвора на квадратен см с шестоъгълна форма (пчелна пита) Края на мрежата е от по-здрав материал - лента която я опасва от край до край. По тая лента през известно разстояние има 4 "уши" в които можете да прекарате колчета и да я застопорите към земята. Импрегнирана е с Перметрин, който е устойчив на доста изпирания (според производителя 20) - всяко насекомо което я напълзи умира. 

Имам 2 от нея като състоянието на мрежите е като ново. Перметрина си стои, усеща се миризмата му, а като си докоснах (по невнимание) ръката до устните усетих и вкуса му... Понеже обаче са се въргаляли и са прехвърляни с времето от тоя шкаф в оня, има следи от износване отвън по торбичките им. Тази която съм снимал е още с етикета си, другата е същата, но без етикет. Нейната торбичка е по-износена от двете. Разгледах дето се вика под микроскоп мрежите - те и двете са в перфектно състояние без забележки - само "опаковката" (торбичката) е малко позахабена. Иначе нямаше да ги продавам. Цвета на мрежите е бял и е за един човек!

Цената им е по 19 кинта на парче.

Контакт:
GSM: 0896 644393
е-мейл: lutgulajn@yahoo.com
(Обадете се по телефона или ми пишете на е-мейла за ваше и мое удобство. Личните съобщения във форума са по-трудни за следене)Lifesystems SOLO mosquito net - една
Англичаните от Lifesystems са специализирани в продуктите за оцеляване (96 продукта) - мрежи против насекоми, комплекти за първа помощ и такива за оцеляване, запалки, репеленти и кремове, пречистване на вода, фенери...Като се разпъне изглежда така


Тази мрежа е по-голяма от предходната. Също е бяла на цвят. Като отвори е същата - между 42 и 49 отвора на квадратен см. Формата им е шестоъгълна - тип пчелна пита. Такава е която ползвам и аз. Размерите когато е прибрана в торбата са 36 х 10 см. В разпънато състояние е 210 x 180 x 110 см.
Всъщност тя се води "solo" но според мен съвсем спокойно може да се ползва и от двама души. Ето още нещо за което се сещам в полза на тия мрежи - докато в тясна палатка с 2 ма човека ще мирише на лисичарник, тук въздуха е така свеж, както ако си на открито ;) Много съм доволен, признавам.
Теглото и е точно 395 гр.

Състоянието и е ново - нова мрежа в нова торбичка, без следи от каквото и да било използване. Върви с пластмасова тръбичка, която (като рамка) допълнително я разпъва в горната част. Така се получава, че с нея тя виси не на 1, а на 3 места. Като форма също е пирамидална - горе с връх, а на долу се разширява. Завършва с лента от по-ситна мрежа (точно като предходната) която я обкантва отвсякъде. Върху нея има няколко "уши" с метални халки за които да се привържат колчета (като на палатка) с които да се закрепи за земята.
Импрегнирана е с Перметрин.

Ето официалният сайт:
http://www.lifesystems.co.uk/products/mosquito-nets/solonet-single.html

Цена за тази 35 лв.

Контакт:
GSM: 0896 644393
е-мейл: lutgulajn@yahoo.com
(Обадете се по телефона или ми пишете на е-мейла за ваше и мое удобство. Личните съобщения във форума са по-трудни за следене)Lifesystems EXPEDITION Single mosquito net - една
Тази е на същите англичани от Lifesystems -също бяла на цвят.

Така изглежда като се разпъне


Тя е голяма като предходната и би могла при нужда да побере 2ма души (макар че се води единична). Размерите и прибрана в торбата са 23 х 13 см. Когато се разпъне размера и е 210 x 150 x 100 см.
Теглото и е точно 400 гр. Разликата с останалите е че е "box" - тоест представлява куб, а не пирамида. Разпъването и може да стане както с 4 точки - по една във всеки горен ъгъл, така и само с една - тогава провисва и заприличва на пирамида. Състоянието и е като ново, забелязвам само едно малко петънце с големината на монета в долния край на торбичката (вижда се на последната снимка долу в ляво). Мрежата вътре (гледана под лупа) е в отлично състояние.

Както се вижда от снимките се прибира в компресионна торба с 2 ленти с катарами.

Цената е 35 лв

Контакт:
GSM: 0896 644393
е-мейл: lutgulajn@yahoo.com
(Обадете се по телефона или ми пишете на е-мейла за ваше и мое удобство. Личните съобщения във форума са по-трудни за следене)

5
Lifesystems Intensity 80 - 80 лумена с инфрачервен сензор за включване и изключване

Англичаните от Lifesystems са специализирани в продуктите за оцеляване (96 продукта) - мрежи против насекоми, комплекти за първа помощ и такива за оцеляване, запалки, репеленти и кремове, пречистване на вода, фенери...

Intensity 80 е челника, който си харесах и купих от тях. Състоянието му е като ново - макар и без опаковката, която изхвърлих. Не е използван и е още с оригиналните си батерии. Няма надрасквания, изпускане, удряне, и изобщо нещо, което да е променило вида му в различен от нов - съответно и работи без грешка. Ползвал съм го колкото да си поиграя малко да "разцъкам" инфрачервеният сензор с който се включва и изключва основният му режим. Причината да го продавам е, че отдавна имам по-мощен и ми е излишно да прашасва в някое чекмедже. Струва си и на някой ще му върши идеална работа.

Така изглежда той сега на масата ми във всекидневната. Състояние - без забележки.


Както се вижда има 4 малки диода над основният светодиод. 2 от тях (в средата) са за светене в икономичният режим, а другите 2 - най в ляво и най в дясно, са част от системата му за инфрачервено включване и изключване. Предполагам, че този в ляво е излъчвателя, а другият най в дясно, който е по-мътен и непрозрачен е приемникът. Инфрачервеният лъч се излъчва от левия и когато пред излъчвателя премине някакъв предмет - например ръката ви, част от инфрачервената светлина се отразява, разсейва и задейства приемникът.


Кутията за батерии (3 ААА) - има много интелигентен механизъм за затваряне. Понеже е уплътнена с гумен пръстен предполагам, че ще се държи добре при намокряне.


Червена светлина в 2 режима - постоянен и мигащ


Светещото тяло и кутията за батерии са свързани с много солиден кабел


Гуменото уплътнение на капака на кутията за батерииСпецификация:

Сила на светене - 80 лумена
Осветено разстояние - до 90 метра (на 90тият метър е измерена светлина от 0,25 луксена, както е прието като стандарт)
1 мощен бял светодиод - XP-C Cree
2 допълнителни бели светодиода за близко светене
3 режима - максимален (от основният светодиод), среден (от двата малки допълнителни светодиода), SOS
Червена светлина на кутията за батерии с 2 режима - постоянен и мигащ
Инфрачервен сензор - включването и изключването става просто като махнете с ръка пред челника (идеално когато сте с ръкавици, или когато ръцете ви са мокри или мръсни)
Батерии - 3 ААА
Живот на батериите - според производителя до 185 часа в икономичен режим
Тегло - 205 г

Официален сайт:
http://www.lifesystems.co.uk/products/outdoor-survival/intensity-80-head-torch.html

Видео представяне:
Lifesystems Intensity 80 LED Mountain Head Torch - www.simplyhike.co.uk


Моите впечатления:
Ами от основният диод се излъчва силен и добре насочен лъч светлина. Смятам, че напълно си отговаря на лумените (80) както и на разстоянието което може да освети. Инфрачервеният сензор е нещо което кефи. От бутона върху светещото тяло включвате тази функция, при което се включва много слаба червена светлина която показва, че функцията работи. Сега когато само прекарате ръката си пред челника (на 10-15 см) той се включва. Нямате нужда да докосвате нищо. Изключването е по същият начин. Това е много улесняващо, като се има впредвид някои челници с колко неудобни копчета са. За човек с ръкавици понякога е доста трудно да ги включи.
От същият този бутон върху светещото тяло изключвате тази функция и включвате 2та допълнителни малки бели светодиода. С тях можете спокойно да си вършите някаква работа из лагера или да четете книга - за това те са идеални, и много енергоспестяващи. Те освен постоянен имат и SOS режим - когато е включен той автоматично включва и изключва 2та светодиода като оформя сигнала за помощ   ... _ _ _ ... Хитро измислено и добре изпълнено.
Отзад на кутията за батериите има червена светлина, която се включва от бутон върху самата нея. Тази светлина е с 2 режима и за колоездач би свършила добра работа, както междувпрочем и за всеки който се прибира пеша в тъмното.

Цена 50 лв

Тел: 0896 644393
е-майл: lutgulajn@yahoo.com

Varta 1 Watt - 80 лумена с бял и червен разсейващ филтър

Varta освен батерии и зарядни за тях произвеждат и фенери, които са разделени в 3 класа.
"Easy" - фенери за всекидневни нужди
"Power" - висококачествени фенери
"Profesional" - професионални фенери

Varta-та за която е тази обява е в третият клас (Profesional). Тя е неразпечатвана и е в опаковката си (същата, като от първата снимка) Затова взех 2ра и 3та от интернет.
Спецификация:

Сила на светене - 80 лумена
Осветено разстояние - до 90 метра (0.25 луксена на 90-ият метър)
2 дифузьора (филтри) - бял и червен 
Три режима на работа: максимален, среден и сигнален (мигащ)
Време на светене: 16 часа
Батерии - 2 ААА
Тегло с батериите - 80 г
Водо и удъроустойчив (но без потапяне под вода)

Официален сайт:
http://www.varta-consumer.com/en/Products/Flashlights/Professional-Line/1-Watt-LED-Sports-Head-Light-2AAA.aspx#1-Watt-LED-Sports-Head-Light-2AAA

Видео:
1 Watt LED Sports Head Light


Какво аз харесвам в него.
До скоро имах Petzl Myo XP (85 лумена). Този челник беше страхотен и аз страшно много си го харесвах. Говоря за него в минало време, защото преди седмица го загубих.
Та този челник светеше много добре - тези 85 лумена светлина бяха отлични за мен. В гората се чувствах много комфортно.
Той, също като Varta-та, имаше 1 мощен бял светодиод, който светеше концентрирано на около 80 метра (с пресни батерии) Освен това под светодиода се намираше един подвижен бял матов филтър, който можеше при желание да се спуска върху диода. Така светенето се променяше и светлината от концентрирана за далечно разстояние се превръщаше в разсеяна за близко - всичко около мен беше обляно от светлина и равномерно осветено без никакви тъмни петна. От тогава се влюбих в този челник.
Освен моя Petzl Myo XP и други челни осветления залагат на този интелигентен и същевременно семпъл начин за регулиране на потока светлина. Примерно Petzl Tikka XP и XP2 са такива и който ги е имал знае колко е полезно това приспособление.
Специално аз мисля, че такъв филтър е най-доброто което може да има един челник и след като веднъж съм ползвал такива, винаги търся сравнение при другите челници, които ми минават през ръцете. До сега това е най-доброто което съм открил.
Та тази Varta много прилича на Petzl Myo XP (и другите с такъв матов филтър). Силата и на светене е същата (80 лумена), а освен белият филтър тя има и втори, но червен. Това вече е голямо преимущество!
Много от челниците разчитат на 1 миниатюрен червен светодиод, главно за сигнализация, който дава най-често 1-2 до 4 лумена светлина и е колкото тези челници да се похвалят с някаква червена светлина.
Varta няма червен светодиод, а ползва споменатият червен филтър, който може да се спуска върху основният (80 лумена) бял светодиод. По този начин, когато поискате можете да имате наистина много мощна - постоянно светеща или примигваща, червена светлина.
Рей Миърс - добре познатият на всички ни англичанин бушкрафтър, в сайта си говори много за екипировката, която той предпочита. Неговият избор за челник е един от моделите на Petzl (Petzl Tactikka Plus по-точно), който има същият червен филтър спускащ се пред белите светодиоди. http://www.raymears.com/Bushcraft_Product/665-Petzl-TacTikka-Plus-Headtorch/

По този начин човек може наистина да има използваема червена светлина, а не просто някаква червена "светулка".
Червената светлина плаши много по-малко животните, както и рибата във водата. Освен това е много по-незабележима в случаите в които човек иска да остане скрит.
Според мен - като заклет колоездач, подобно нещо е голямо предимство. Един челник, който може да свети концентрирано до 80 метра, може да свети и на близо в широка зона (с белият филтър), а също може да се ползва и като задна червена ултрамощна сигнална светлина (с червеният филтър) е нещо перфектно за колоездене! Освен това този челник е лек и всичко е разположено в една кутия.
Единственият му "недостатък" е че ползва 2 батерии ААА, което обаче го прави да е лек и компактен и да няма стърчащи и висящи кабели. Според мен 2 (или 4 батерии) е винаги по-добре от 3. Просто ползването на някакъв по-мощен челник винаги е свързано с голям разход на батерии - много по-евтино и лесно е да се ползват презареждаеми никел-метал-хидритни батерии. А никое зарядно не зарежда по 3 едновременно. Може да се зареждат или 2 или 4. Затова аз предпочитам челници с четен брой.

Цената е 50 лв

Тел: 0896 644393
е-майл: lutgulajn@yahoo.com

6
Нова цена - 150 лв.

7
Здравейте,
Имам нов челник Silva X-Trail, който ми се дублира - съответно го продавам. Състоянието му е от магазина - опаковка, батерии, упътвания - всичко ново.

Silva са шведи, които са лидери при компасите и инструментите за спортове на открито. Освен всичко друго имат широка гама от челни осветления - такива подходящи за всекидневна употреба и край лагера вечер, както и от по-специализирани - за бягане, крос-кънтри, планинско колоездене, катерене, ски - изобщо за сериозни натоварвания и спортове.

Silva X-Trail в кутията си


Комплекта съдържа:
-светещо тяло (челник) с лента за глава
-кутия за батерии с лента за кръст
-пластина за закрепване към каска
-къса лента за закрепване към каска
-механизъм за закрепване към кормилото на велосипед
-батерии 4 АА дюрасел (включени, макар да ги няма на снимката)Челника с лентата за глава
Всичко в синьо е гумирано!
Голям бутон за лесно включване


Традиционната силиконова лента против приплъзване от вътрешната страна на лентата за глава


Кутията за батериите - също гумирана


Гумирана букса с която батерията се свързва със светещото тяло


Светещото тяло с пластината за закрепването към каска + къса лента, която го придържа върху нея
Механизъм за закрепване върху кормило на велосипед - осветлението се превръща във фар

Ето и спецификация:

Сила на светене: 145 лумена
Осветено разстояние: 75 метра
Тегло: 80 грама
Водоустойчивост: IPX6
Разпределяне на светлината: Intelligent Light®

Silva "Intelligent Light" е тяхната технология, която комбинира широко обхватен поток от светлина, който осветява едновременно далечно и близко разстояние (чрез разположени под различен ъгъл светодиоди) - така имате широко осветено поле пред себе си + дълъг концентриран сноп светлина стигащ на голямо разстояние.
Няколко нагледни сравнения между Silva X-Trail и Petzl Myo RXP

Silva X-Trail (в ляво) Petzl Myo RXP (в дясно) на степен LOW (ниска)


Silva X-Trail (в ляво) Petzl Myo RXP (в дясно) на степен MEDIUM (средна)


Silva X-Trail (в ляво) Petzl Myo RXP (в дясно) на степен HIGH (висока)


Мои впечатления.
Ами впечатлен съм. Silva X-Trail е нещото с което поне за момента заменям Petzl Myo RXP. Самият аз се считам за голям почитател на Петцел. Мислех си, че няма да видя нещо което повече да ме изкефи. Този модел на Силва е нещо такова. Нямам никакви забележки по изработката (всичко е пипнато перфектно!), светлината е с онзи мек и топъл цвят, който особено харесвам (Petzl го имат в някои модели - примерно в Pixa 1), лумените са добри - включително и за каране с колело нощно време, освен това са разпределени много добре - не харесвам осветленията които правят светлина подобна на тръба, която достига 150 метра, но пред краката ти е тъмно и трябва постоянно да въртиш глава за да осветиш каквото се намира в периферията на зрението ти.
Копчето за включване и смяна на режимите е несравнимо по-удобно от "гърбавото" (без да искам да обиждам ни най-малко - наистина е със много странна форма) копче на Petzl Myo (случвало се е посред нощ в тъмното да немога да го включа, толкова е неудобно) батериите са от големите - АА - които се намират на всякъде, даже и в най-забутаното планинско село, освен това са 4. Това аз виждам като едно от големите предимства на Silva X-Trail пред Petzl Myo (който е с 3 АА)  Възможността пък да се свалят от главата и да се носят на колана на кръста е много удобна - челника не се усеща да тежи, освен това в студено време живота на батериите се удължава понеже кутията е под дрехите. Това също е много по-удобно, когато челника се използва като фар.
Както се вижда Silva X-Trail свети по-добре от Petzl Myo RXP на степени MEDIUM (средна) и HIGH (висока).

Официален сайт:
http://silva.se/products/sport/x-trail

Моята цена за това е 165 лв и твърдя, че тя е най-най-ниската в България!

Ако някой реши, че до сега е чакал тъкмо това, да се обади.

Е-майл: lutgulajn@yahoo.com
Tел: 0896 644393

8
Здравейте,
Продавам неизползван, неразопакован, с етикетите спален чувал на Snugpak. Това е модела им Jungle Bag за топъл климат.

Snugpak са английските лидери в производството на бивачна екипировка. Със супер качеството си те са снабдители на военните, но имат и отдел занимаващ се с туристическа екипировка. На сайта им можете да видите голямото разнообразие, което имат - основно от облекла и спални чували, но също от раници, палатки, биви баг-ове и други.

Ето чувала на официалният им сайт:
http://www.snugpak.com/index.php?MenuID=93-101&ItemID=71

Купих си 3 такива чувала преди около 3 месеца, като част от екипировка за едно скитане пеша. Трябваше ми нещо свръх леко и като се разчетох из интернет много ми харесаха отзивите и ревютата имено за този чувал. Запазвам си два от тях, а третият на практика ми е излишен. Дълго се чудих дали да го продавам, защото е много качествен, но понеже не ми трябва и няма изгледи да ми дотрябва скоро, го махам.

Ето и моите впечатления:

Много съм доволен от качеството на материалите и изработката. Мисля, че в това отношение нищо по-добро не може да бъде постигнато. Циповете са специализирани, шевовете са идеални, плата е точно какъвто си го представях за качествен продукт. Цвета на чувала е маслиненозелен (военно зелено), материала е рип-стоп, ципът в случая е десен. Чувала е с мрежа против комари, която може да се сваля (също с цип) и да се навива за да не пречи, когато няма нужда от нея. Това може да спести много неприятни нощни часове край водоемите – който е спал на открито с комари, знае колко може да са досадни тия гадинки (меко казано!) За главата има качулка точно като всяка „мумия”. От вътрешната страна има мрежесто джобче.

Плюсовете от Jungle Bag-а  са в съотношението КАЧЕСТВО-ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ-ТЕГЛО-ЦЕНА.

В случая получавате върховно качество на използвани материали (по мое мнение по-добре няма на къде), комфорта е 7 градуса - 2 екстрим (чудесен за по-ниски преходи, по-топло време и по-лека екипировка),  свръх леко тегло 850 гр. (измерих и сам се уверих, че са толкова), компресирани размери 14/20 см (заема буквално 1/4 или 1/5 от мястото на моя стар голям топъл чувал от Емилс арми шоп), и цена от 35 английски лири – приблизително 90 лв. (без доставката)) мисля, че много трудно ще се намери някой който да „бие” този чувал по параметри.

Моята цена, която смятам за съвсем честна е 70 лв, като аз поемам доставката до офис на Еконт, който е най-удобен.


Ето и още някои от спецификациите, които го правят много добра оферта (според мен):

*Можете при желание да го разкопчаете и да се получи нормално одеяло с което да се завивате.
*Вътрешността на чувала е обработена така, че да не се умирисва (възпрепятства размножаването на бактерии)– дори да спите само по бельо в него чувала няма да придобие характерният тежък мирис на пот. Това ще рече, че ще се налага да го перете и по-рядко.
*Още някои подробностите отбелязани на етикетите с които идва чувала:
Този чувал никога не е разопакован, използван, пран, изнасян на открито, излаган на слънце или каквото и да било друго.  Стоял е само в компресионната си торба.
Купих 3 такива от Англия, защото им се изкефих, използвам един, един си оставям резерва и един имам излишен. Както и с челниците започнах да се разделям с нещата които не ползвам.

За контакт:
е-маил: lutgulajn@yahoo.com
тел: 0896 644393

9
Здравейте,
затрупал съм се с всякакви осветления, които изобщо не използвам и реших да разпродам някои от тях.


Petzl Pixa 1
Petzl Tikka 2 Plus
Silva Ranger
Petzl Pixa 1
Petzl Pixa 1 го купих преди 3 месеца (на 09.06.2012), но стана така, че веднага след това си взех Myo XP и го ползвах (Pixa-та) само за да видя какво представлява тази толкова рекламирана регулирана светлина. Челникът е в състояние "като ново", идва с оригиналната си кутия, манюъла/упътването и пластината за закрепване към каска (също и с касовата бележка издадена на 09.06.2012 от магазина на Ташев). Светлината му е в най-приятният топъл цвят, който съм виждал при челник - специално аз много я харесвам!
Това със сигурност е най-здравата челна лампа на света. Не че ми се е налагало да го правя, но ако трябва спокойно можеш да се отбраняваш с нея, като я развъртиш за лентата... Няма чупене. Всъщност дълго се колебах дали да я продавам, тъкмо по тази причина. Това е една изключително надеждна лампа, а изработката и е перфектна във всяко едно отношение! Всичко друго, включително и много от туристическите лампи на Petzl в сравнение с нея изглежда като някакви играчки - доста по-крехки и чупливи. Затова и Pixa-та е в професионалният клас осветления. Всъщност Petzl Pixa 1 е повече инструмент за работа и по-малко чисто туристическо оборудване.
Така или иначе реших, че няма да прашасва заедно с другите в шкафовете (да си я държа само защото е добра), а ще си търси нов собственик.

Цената е 40 лв

Ето и спецификация:

- Челна лампа за професионална работа с един режим на работа. Pixa 1 е челна лампа с разходящ и хомогенен лъчев сноп, адаптирана към работа, изискваща добро осветление на близко разстояние.
- Челната лампа не ангажира ръцете и те остават свободни за изпълнение на работата:
може да се носи върху главата, закрепена с ластичната лента, или да се фиксира към каската допълнителната приставка, която идва в комплекта.
- Работи в един режим, идеален при работа, която изисква осветление на близко разстояние: разходящ и хомогенен лъчев сноп, осветяващ на разстояние 15 метра (25 лумена) за време 12 часа.
- Постоянна/регулирана светлина - светлината не намалява през цялото посочено време за работа, макар батериите да се изтощават (електроника изразходва батериите така, че светенето да остава константно)
- Когато батериите са почти изтощени се включва "резервно" осветление за време най-малко 10 часа (осветява на 5 метра)
- Превкювач с който осветлението се включа и изключва посредством завъртане.
- Изключителна устойчивост на падане, удари, натиск и смачкване (до 80 кг),
- Позиция за съхранение чрез завъртане на лампата назад към лентата - това предпазва стъклото и се предотвратява неволното и включване.
- Предвидена за най-тежките условия на експлоатация (водоустойчива до 1 м под вода за време 30 минути (IP 67)) не се налага никаква поддръжка след потапяне във вода.
- батерии 2 AA, съвместимост с алкални батерии, презареждаеми Ni-MH и Ni-Cd и литиево-йонни батерии.
(тук има една важна подробност - доста от другите Petzl-и горят ако им сложите литиево-йонни батерии. Тази заради регулацията по напрежение работи съвсем нормално) Литиево йонните батерии увеличават неколкократно времето и на светене и с тях работи страхотно!
- Тегло - 160 гр!
- гаранцията на Петцел е 3 години

Pixa 1 в официалният сайт на Petzl:
http://www.petzl.com/us/pro/headlamp/compact-and-rugged/pixa-1

Видео представяне на осветленията от линията Pixa. (основно внимание се обръща на по-мощният модел Pixa 3, но са включени и двата модела Pixa 1 и Pixa 2)
PIXA - Compact, durable headlamps [EN]
Petzl Tikka 2 Plus
Petzl Tikka 2 Plus е един доста симпатичен челник, както може би много от вас познават. Много харесвам формата и качеството на изработката. Редовно се намира някой да каже, че си ползва Петцелка примерно от 9 години.
Това е лампата спечелила най-много международни награди за най-добро качество на светлината в своя клас (става въпрос за различни марки осветление, не само за Petzl) Напълно се съгласявам с това твърдение, както и с още едно - това е лампа, която свети много, ама много дълго! Не мисля, че някъде има някой, който да оспори тези 2 факта!
Но и тук, като в горния случай вече имам няколко все добри неща, които просто се дублират. Изглежда има известна краста в това занимание, точно както и при колекционирането на ножове!
Затова я продавам - не знам за какво да ги трупам. Състоянието с нея е следното - няма никакви следи от използване - не съм я изнасял от вкъщи дори. Аз съм маняк и много си пазя нещата, които харесвам. Тоест състояние "like new".
Има само няколко минути светене - просто я разопаковах, пробвах я как свети и я прибрах с идеята следващият път като излизам да я взема, но преди това да се случи вече имах поредният по-мощен модел, който я измести. Мислех да я подаря на някой приятел за рождения ден, но така и не намерих на кого. Хората в днешно време твърде много си стоят вкъщи.
Затова ако някой иска качествено осветление, което е без нито една забележка и е на Petzl...

Цената е 50 лв

Ето и спецификация:

- Един мощен бял светодиод 50 лумена (осветява до 35 метра) + 1 червен диод
- Бяло осветление с 3 режима -максимален, икономичен и мигащ
- Червена осветление с 2 режима - постоянен и мигащ (избор на вида осветление (бяло или червено) става чрез натискане в продължение на две секунди на бутона (последният използван режим остава запаметен).
- Светлинен индикатор за състоянието на батериите (включва се, когато остават 50 % от времето за работа).
- Батерии - 3 ААА, живот в икономичен режим до 140 часа
- Съвместимост с литиеви батерии - намалено тегло в сравнение с алкалните, по-добри показатели при ниска температура и по-дълго светене.
- гаранцията на Петцел е 3 години

Petzl Tikka 2 Plus в официалният сайт на Petzl:
http://www.petzl.com/us/outdoor/headlamp/universal/tikka-plus

Видео представяне на челника Petzl Tikka 2 Plus:
Petzl Tikka 2
Silva Ranger


Торбичката за съхранение "cocoon" (пашкул) интегрирана в лентата за глава


Silva Ranger е неизползван (поредният) в колекцията ми, който няма и кога да използвам. Както ще видите от снимките предпазната лепенка върху стъклото му още си седи. Много харесвам шведите от Силва, защото са топ качество, просто човек може да ги гледа под лупа и няма да открие нещо, което да не е добре изпипано. Силва са абсолютни лидери при компасите и инструменти за спортове на открито.

Имам няколко модела от челниците им, включително един от най-мощните - Silva X-Trail. Който е виждал нещо от тази марка, знае, че не правят компромиси. Всичко от тях е супер качествено, само цените им не са никак добри...
Модела Сивлва Реинджър е много удобен, защото е напълно непромокаем (IPX7 до 1 метър потапяне под вода), почти нечуплив и работи с батерия АА, които могат да се намерят и в най-забутаното планинско село. Освен това има червена светлина, която за в гората е много използваема. Силва използват такова разположение на диодите, че човек да има широко и добре осветена зона около себе си, а не постоянно да трябва да върти глава, защото периферното осветяване го няма. Малко ме дразнят осветленията които са направени да светят като фарове, но светлината е като тръба и осветява едно малко петно на земята. Такава светлина просто не е удобна за в лагера.
Сивлва Реинджър прави хубава светла зона без тъмни петна и е перфектен за близка работа и за из лагера вечер. Има и червена светлина, която е супер икономична, и за четене на книга вечер е най-доброто от най-доброто! Един доста интелигентен начин за съхранение на челника е торбичката "cocoon", която е от разтеглива материя и е интегрирана в самата лента за глава. Добро попадение на шведите, което наистина върши работа и е винаги под ръка.
Затова ако ви трябва надежден челник за близки разстояния и всякакви атмосферни условия, който да е чудесно изработен - Реинджъра на Силва ще определено ще ви хареса.

Цена - 40 лв

Ето и спецификация:

- 30 лумена (29 метра)
- "Intelligent Light" патентована система която създава широка осветена зона (диодите са разположени под различен ъгъл)
- 4 различни степени на светлина  – Максимално, средно, минимално, мигащо.
- 2 режима на червена светлина - постоянен и мигащ
- Водоустойчив стандарт IPX7 - за ползване при най-тежките условия.
- Силиконова лента от вътрешната страна на лентата за глава - прилепва перфектно за да се се приплъчва челникът.
- Живот на батерията - до 20 часа при пълна сила (само 1 АА батерия)
- Тегло - 75 грама с батерията
- 5 висококачествени диоди с вечен живот
- гаранцията е 2 години

Silva Rainger в официалният сайт на Silva:
http://silva.se/products/outdoor/ranger-0

Видео представяне на Silva Rainger:
New - Silva Ranger Headlight Review 2012 - Alpha Bushcraft UK Shop


Мога да ги изпратя с наложен платеж по куриер.

За контакт:
е-маил:   lutgulajn@yahoo.com
tel:   0896 644393

10
Здравейте,
Продавам чисто нов челник на Princeton Tec модел Quad.

Princeton Tec са водещата американска марка за осветления.

Ето какво пишат на сайта си:

"В Princeton Tec сме пионери по отношение на новите технологии в осветлението вече повече от три десетилетия. Може да се каже, че пътят ни до тук не беше нито лек, нито кратък. В стремежа си да бъдем най-добрите в света, пропътувахме земното кълбо надлъж и нашир - по въздух и вода, с велосипеди и пеша. В нашата работа вземахме съвети от най-големите спортисти, планининари, и пътешественици.
Вдъхновени от постоянно променящият се свят и предизвикателствата които той предлага, както и от човешкият дух, винаги готов да ги последва, ние опитваме да доведем технологията и дизайна на нашите осветления до предела и границата в които на лице ще имате не само най-доброто осветление, но и най-подходящото за всички разнообразни условия в които можете да попаднете."


Модела Princeton Tec Quad е челник с 4 светодиода (по 5 мм)Спецификация:

Сила на светене - 45 лумена
Батерии - 3 ААА - алкални, литиево-йонни или никел-метал-хидридни
Тегло - 96 грама с батериите
4 режима на светене - силно, средно, ниско, мигащо
Време на светене - до 105 часа в икономичен режим
Светодиоден индикатор за състоянието на батериите под линията на светодиодите
Широк диапазон на осветяване, идеален за дейностите из лагера вечер

Няколко важни предимстава, които има този модел пред останалите челници от този ценови клас на другите марки.

- напълно водонепромокаем (IPX7 - потапяне до 1 м под вода) - никой от другите производители нямат напълно водонепромокаем челник в този ценови клас - ще го изпуснете в калта, ще остане през ноща навън под дъжда или ще го изперете с дрехите в пералнята - няма проблем!
- усилена здрава кутия - против изпускане, смачкване, удър
- регулирано светене (за средния и ниският режим) - това ще рече, че електроника в него постоянно проверява напрежението в батериите и когато те започнат да се изтощават вместо челника ви да започне да мъжди, електрониката компенсира, като резултата е, че челника продължава да свети със същата сила като с пресни батерии. След изчерпване на батериите регулираната светллина не се изключва директно, а преминава в нормален режим, за да имате още поне 10 гарантирани часа работа, докато намерите нови батерии.
За пример никоя от челните лампи на Petzl в този ценови клас не е с регулирано светене. Petzl имат регулирана светлина само в професионалният си клас осветления. Същото е положението и с челниците на Black Diamond.
- съвместимост с литиево-йонни батерии - по-дълго време на светене и по-добро представяне при ниски температури.
- традиционно високо качество на компонентите и изработката
- доживотна гаранция в САЩ (извън САЩ 10 години международна гаранция)

Без да съм рекламно лице или да съм свързан по какъвто и да било начин с Princeton Tec ще кажа, че според мен техните осветления имат някои особено привлекателни страни - една от тях е доживотната гаранция на техните продукти (доживотна за САЩ и 10 годишна за целият останал свят). Макар да нямаме представители и сервиз на Princeton Tec в България, кой в днешно време дава 10 години гаранция на каквото и да било? Става въпрос за високо качество продукти.

Princeton Tec имат 36 модела осветления (за сравнение Petzl имат 21)

Продавам го защото съм се заринал с челници. Този който имам е неизползван в оригиналната си опаковка. Внесен е от щатите.

Цена 50 лв

Официален сайт:
http://www.princetontec.com/

За контакт:
е-маил: lutgulajn@yahoo.com
тел: 0896 644393

11
Здравейте,
Продавам челник LED LENSER H7 нов, неразопакован, неизползван, с оригиналните батерии.

Фенерите и челници с марка LED LENSER се произвеждат от един от водещите производители на осветления с множество дизайнерски награди и патенти.

Със своите 170 лумена LED LENSER H7 e чудо на светлината. Този свръхлек челник е съвкупност от най-добрите технологии. Отлична изработка, уникална оптична система патентована в Германия, удобството при носене и екстремна яркост.
Системата "Advanced Focus System" дава възможност да преобразувате светлинния лъч от широкообхватен до концентриран с голяма дължина. Така винаги ще имате на разположение широко осветено поле за работа на близки разстояния, или концентриран лъч, когато искате да осветите надалеч. Чрез потенциометър върху кутията с батерии (отзад) се осигурява плавно намаляване и увеличаване на силата на светлината от 0 до 100%. Така винаги ще можете да регулирате силата на светене според нуждите си и по този начин да пестите батериите. Главата на лампата може да променя ъгъла на осветяване до 90 градуса.

Спецификация:

Един мощен диод - CREE с дълъг живот
Светлинен поток - при пълна мощност 170 лумена (около 180 метра)
Захранване - 3 батерии ААА (включени в комплекта)
Живот на батериите - в икономичен режим до 54 часа
Тегло - 117 гр.
Неопренова чантичка за носене на колана
Книжка с упътване
Производител - Zweibrueder Optoelectronics GMBH and Co.KG

(Led Lenser сайт)
http://www.zweibrueder.com/ENG/produkte/html_highperformance/hserie.php?id=h_series
http://www.ledlenser.com/ENG/startseite_1024

(Led Lenser в Wikipedia)
http://de.wikipedia.org/wiki/Zweibr%C3%BCder_Optoelectronics

(Led Lenser видео представяне)
LED Lenser H7 Headlamp


Цената на която го намирам в интернет е между 110 и 120+ лв, моята е 85 лв.
Изпращам с еконт с наложен платеж с възможност за отваряне и тест. Гарантирам, че няма да има изненади.

е-маил: lutgulajn@yahoo.com
тел: 0896 644393

Страници: [1]