Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - belfi4o96

Страници: [1]
1
Хладни оръжия / Нови придобивки
« -: Юли 02, 2010, 10:47:39 am »
Всички нови ножки на показ, който има нов нож, да показва!

Айде аз да се включа:

Ето това ножче ми дадоха вчера от Разград, пристигна по еконта, искам да благодаря за него чичо веско, който ми го даде!! Ножчето си няма канийка, но скоро ще си има!
Благодаря ти чичо Веско, за страхотния подарък!

Моя снимка:

2
Хладни оръжия / Ножът с който ловувам
« -: Май 28, 2010, 07:39:46 pm »
Здравейте, тъй като още не съм ловец, но ще ходя на откриването с калеко ми който е ловец, на лов ще съм с него, не винаги, но ще ходя, ще нося тези ножове, като ги редувам, но най-много ще нося ножа ми от дядо Благо, който е от дамаск.

3
Здравейте, днес ще ви представя ревю на нож лаури, който беше при мен от месец Февруари.Днес отидох да си го потърся към 9.30 часа, не беше дошло известие по пощата, а известието дойде към 11 часа.Взех го и с треперещи от вълнение ръчички, отворих пратката.

Предистория: Тъй като в кнайвс форума имаше обява за ревюта, аз направих няколко и  един ден докато четях коментарите видях че ще ми подарят острие от Кнайвсуорд.Още на същата вечер се обадих на чичо Иво(me4orez) и се разбрахме да го пусне в петък, за да е в събота при мен.Дойде в събота и след месец го пратих до Разград, да му се направи дръжка и кания.Ето резултата, става въпрос за ножа по средата.


Черният нож също ми е от днес, китаец е, но много ме радва.

ТТ данни:

Дължина на:
Острието- 9,5 см.
Дръжката-11 см.
Целия нож- 20,5 см.

Дебелина на:
Острието-3 мм.
Дръжката-1,5 см.

Широчина на:
Острието-2 см.
Дръжката-3 см.

Канията е от естествена кожа, дебела 3мм, в която ножа неможе да изпадне, влиза много тегаво в нея, вади се трудно с една ръка, но е много удобна и хубава, поне за мен.

Малко за дръжката: Направена от един майстор в Разград, казва се Веско, за мен я направи бързо, около 2 седмици.Материалите ползвани за нея са: Къдрава бреза, рог, фибър, месинг и някакво железно, не му знам името.Много е хубава.

Стомана: Моля ви, ако има някой който знае каква е да ми каже, много ще съм благодарен, благодаря предварително.Аз незнам каква е но моите наблюдения за нея за сега са добри, реже хубаво салам, кашкавал, салата...Бръсне с лекота, космите направо хвърчат.След време, когато го понося още, ще постна другите впечатления от ножа и стоманата.

Тестове: За сега такива няма, защото ножа го имам от сутринта, но ще има за великденското агне и дялкане, рязане на разни продукти и т.н.

Заключение: Острието е 17 лв, вдъхва ми доверие, въпреки че е късо, дръжката ми е удобна и много хора могат да си я аправят такава, ако си вземете такова острие няма да съжалявате.

А сега малко снимки:
И ловец съм- и рибар съм!Дръжката и канията са при мен благодарение на бай Младен, благодаря бай Младене, а острието и материалита за дръжката са при мен благодарение на мечорез.

Страници: [1]