Автор Тема: Турнир по ловна стрелба спортинг "Никулден"-Бургас 04.12.10г  (Прочетена 28655 пъти)

BOJO

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 188
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас
  • Ел. поща
На 04/12/2010г. Ръководството на СЛР "Лебед", клуб по ловна стрелба "Пиргос" и община Бургас най-любезно ви канят да присъствате на открития традиционен турнир по ловна стрелба в дисциплина "Спортинг" за Никулден - празника Бургас. Схемата на турнира ще бъде показана преди първа пушка. Ще се стреля на 21 панички с възможни 25 истрела като ще има и дублета. Класиранията ще са отборно и индивидуално. Турнира ще се проведе на стрелбище "Черна гора" преди с.Маринка.

Начало на регистрация - 8, 30 ч., начало на състезанието - 9 часа. С любезното съдействие на Община Бургас са осигурени предметни награди за призьорите.

За повече подробности - тел.0886 504 338 Милен Господинов.

Източник: Б. Николов, КЛС "Пиргос" - Бургас

BOJO

 • Full Member
 • ***
 • Публикации: 188
 • Karma: +0/-0
  • Профил
  • Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас
  • Ел. поща
ПРАЗНИК НА ЛОВНАТА СТРЕЛБА В БУРГАС

На 04.12.2010 г. на стрелбищен комплекс “Черна гора” се проведе традиционния турнир по ловна стрелба в дисциплина “Спортинг” в чест на празника на Бургас - Никулден. В турнира взеха участие общо 35 стрелци /осем отбора и както и индивидуални участници/ от ловни сдружения от страната.

Мероприятието бе посетено от официални гости – Областният управител г-н Гребенаров, Кмета на Общината г-н Николов, г-н Иво Янакиев - представител на Министерство на спорта, шефа на общинска полиция г-н Луков, както и началника на Спортния отдел в Общината госпожа Деведжиева, които връчиха наградите на призьорите и за пореден път показаха уважението към нашия спорт и ловната общност като цяло.Опасенията на организаторите за лошо време и проблеми за щастие не се оправдаха – времето бе перефектно, организацията на ниво, а настроението на участниците – добро.

Домакините от СЛР “Лебед” Бургас се бяха погрижили отлично за доброто настроение на гостите и участниците, за които се приготвиха вкусна риба, салати и напитки, а Община Бургас за пореден път подсигури финансово провеждането на турнира.     

Схемата на стрелба този път бе много лека и приятна, което допринесе за добрите резултати. Като цяло турнирът премина под тоталния диктат на ловно сдружение “Гларус” Поморие, които превзеха Бургас с цели два отбора. За пореден път силна стрелба направиха нашите приятели от ловно сдружение “Сокол” Казанлък. Наложиха се люти престрелки за определяне на втория, третия и четвъртия в отборното класиране между  Поморие, отбора на Карнобатското ловно сдружение и този на Казанлък. В крайна сметка Поморийци завоюваха първите две места, трети останаха Карнобат, а Казанлъчани явно уморени от дългия път заеха четвърто място. Отборът на бургаското ловно сдружение остана пети, а шести се класира ЛРД “Средец”.

Най-силният резултат 19 от 21 направи Иван Танев от Казанлък и завоюва безапелационно първото място в индивидуалната надпревара, втори стана Теодор Хайдутов от Поморие,  а трети бе Цонко Дончев - също помориец, който спечели на бас едно елече “Кастелани” донесено чак от канарските острови за 100 ойро. При жените се видя отново смелата стрелба на казанлъчанката Ивелина Стайкова.

На победителите бяха връчени разнообразни предметни награди, осигурени от Общината, както и такива от “ВИП ТРЕЙДИНГ” Бургас, за което им изказваме благодарност.

Клуб “Пиргос” честити празника на всички клубни членове, както и на всички граждани на Бургас и им желае преди всичко здраве и хубави мигове.

Източник: М. Господинов, КЛС "Пиргос" - Бургас