Автор Тема: ВТОРИ КРЪГ ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО ПЛЕВЕН 03-04.07.10  (Прочетена 10670 пъти)

BOJO

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 188
  • Karma: +0/-0
    • Профил
    • Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас
    • Ел. поща
В неделя, четвърти юли, приключи и втория кръг от таз годишното издание на Държавното пъвенство по ловна стрелба. Това състезание, заедно с първия кръг от Дупница окончателно определи участниците, които ще участват във финалната надпреварата в Хасково в края на месеца.

Състезанието протече доста тежко. Домакините сюрпризираха неприятно участниците с това, че непонятно защо решиха да се стреля само на две стрелбища /едно на скийт и едно на трап/ и естествено това усложни излишно нещата. Като цяло времето бе особено в съботния ден много тежко, в неделя бе хладно, но за сметка на това на моменти ставаше доста тъмно. Съдиите в дисциплина скийт се пообъркваха понякога което налагаше връщане на компютъра и от там някои серии се проточваха до над 45 минути. Но както се казва на война като на война – условията са еднакви за всички.

Нашият клуб взе участие с по един отбор при младежите във всяка от дисциплините и с мъжки отбор в дисциплина “скийт”.  В отборната надпревара при мъжете борбата бе драматична.  Участие взеха 8 отбора, като само два от тях бяха вече класирани и до последно не се знаеше кой от некласираните отбори ще добие право на участие на финал. Нещата се сменяха след всяко завъртане, но при последното такова нашият отбор се срина, зае шесто място и естествено отпадна, след като остана на една точка зад сърцатия отбор на Стара Загора.

Все пак нещата не бяха толкова черни за нас, тъй като нашият състезател Страти Янев /101/ взе участие в престрелка с още трима състезатели за определяне на индивидуален участник и след като я спечели доби право да участва на Финала в Хасково, където ще защитава честта на нашият клуб. Отборите, които ще вземат участие на финала са класиралите се в Дупница отбори на ЛСК “Слави Иванов”, СК “Диана 1” Хасково, ЛСК “Виа” Плевен, както и класиралите се в Плевен СКЛС “ЛРД” Плевен, “Артемида” Попово и “Рефлекс” Стара Загора.

В индивидуалната надпревара при мъжете страхотна стрелба направи Методи Китанов от Дупница /119/, след него се нареди Илия Кирилов от “Виа” Плевен със 113, а трети бе световния шампион на белот /на двойки и индивидуално/ и капитан на дупничани Тоше Тодоров със 105.

При трапистите участие взеха четири отбора – Дупница, Стара Загора, Плевен и  Пазарджик, които се подредиха в реда, в който са изброени. Индивидуално първи стана Димитър Генов от Дупница /112/,  втори е Ивайло Константинов от Плевен /109/, а трети остана Христо Ангелиев от Пазарджик /107/.

При младежите нашият клуб се представи като цяло добре, въпреки известно разочарование в отбора на трапистите, които през втория състезателен ден отстъпиха на Плевен преимуществото си от първия ден и останаха втори. Индивидуално Никола Шентов и Наско Мешков останаха пети и шести. Първи на трапа при младежите стана Ники Богданов от Плевен /95/, втори Тошко Кокалджиев от Айтос /85/, а трети – Марин Кирилов от “Виа” Плевен – 80

Единствения отбор пли младежите на скийта бе нашият и логично си прибра наградата за първо място. Както се казва – не сме виновни ние, че другите не са дошли. Иван Гочев бе без всякаква конкуренция за първото място в индивидуалната надпревара, показвайки отлична стрелба /103/. Много добре стреля и Стоян Михалев, който за пръв път на сериозно състезание показа резултат от 79 и стана четвърти на само една точка зад третия – Марио Костов от “Виа” Плевен /80/. Пламен Радев показа известно отстъпление от добрата си стрелба, макар че отчасти това да се дължи на проблеми с приклада на пушката. Втори се нареди Ивайло Йорданов от “Артемида” Попово /88/, но това не успокои неговия треньор и главен съдия на състезанието г-н /полковника/ Йордан Ангелов, който предвижда занапред яки сухи тренировки  за младежа.

Снимков материал от турнира ТУК

КЛС "ПИРГОС" - БУРГАС


Източник: Милен Господинов, КЛС "ПИРГОС"