Автор Тема: Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас  (Прочетена 11357 пъти)

BOJO

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 188
  • Karma: +0/-0
    • Профил
    • Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас
    • Ел. поща
Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас
« -: Септември 21, 2009, 05:18:37 pm »
КОНТАКТИ

Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас

Адрес:
Трайко Китанчев № 23, ет. 1
Милен Господинов
Bulgaria
Бургас
8000

Е-мейл:    info@pirgos-shooting.org, milen@ibp-law.com , botonik@gmail.com

Телефон:    +359 (0) 886 504 338
Факс:    +359 (0) 56 830 230

Информация:    Стрелбище "Черна Гора" преди с.Маринка

Уеб сайт: www.pirgos-shooting.org


ЗА НАС

Пиргос е единствения клуб по ловна стрелба в Бургас. Място за спорт, приятели и забавление. Клуб беше учреден на 12.04.2007 г. от група  симпатизанти на спортната ловна стрелба. Учредителите бяха обединени от идеята  да се възстановят традициите на този атрактивен олимпийски спорт, които съществуваха в Бургас до неотдавна и да се запълни една празнина в спортния живот на града.
С устава на клуба бяха поставени високи цели пред клубното ръководство и всеки клубен член -  цялостно развитие на спорта ловна стрелба, финансово, организационно и спортно техническо осигуряване на подготовка на състезатели от всички възрастови групи в спортните дисциплини “СКИЙТ”, “ТРАП” и “СИЛУЕТ” за участие в турнири от държавния спортен календар, а така също и повишаване спортно-стрелковите умения на своите членове и въобще на всички любители на ловната стрелба, които желаят да практикуват този спорт.
Клубът е учреден под формата на сдружение с нестопанска цел и е определен за извършване на обществено полезна дейност в областта на физическото възпитание и спорта и като такъв е вписан в Централния регистър при Министерство на правосъдието под № 20070522008. Клубът е приет като редовен член в Българската федерация по ловна стрелба и също така е вписан в Националния регистър на лицензираните спортни организации и членуващите в тях спортни клубове под № 1-043-012 при Държавната агенция за младежта и спорта. 
Понастоящем клубните тимове са редовни участници в държавните турнири и държавното първенство, администрирани от БФЛС. Наред с това турнирите от клубния спортен календар добиха голяма популярност както сред клубните членове, така и сред любителите на стрелбата. Изключително атрактивни за любителите на лова са турнирите в дисциплините “СПОРТИНГ” и “БЯГАЩ ГЛИГАН”, тъй като те се доближават в максимална степен до стрелбата по време на реален лов и са добър начин за отдих и повишаване на стрелковите умения извън активния ловен сезон.