Автор Тема: ІІІ кръг на състезание по риболов на шаран язовир Влашки дол 06-09.09.  (Прочетена 6267 пъти)

vlado_fidera

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 5
  • Karma: +0/-0
    • Профил
    • Ел. поща
От 06.09.2012 год се проведе приятелско състезание по риболов на шаран, на язовир Влашки дол.Същия отстои на 14 км от гр.Враца в посока гр.Криводол. Язовира е арендован .Дълъг е 1 км, общата му площ е 190 декара и ширината на стената е близо 300 м.Дълбочината на язовира е между 4-5 м, а там където е кулата дълбочината скача на 8 м. Язовира се захранва от собствен водосбор. Зарибен е с едра таранка , див шаран, толстолоб, амур. При риболова на шаран ако се задържи за консумация цената му е 5 лв за килограм.Таранката е безплатно, а амура и толстолоба засега не се разрешава да се вземат и е задължително връщането им обратно във водата.При редовни посещения цената е 10  лв за три пръчки, а иначе цената е 5 лв за пръчка.
 Третия кръг на шаранджийското състезание премина при чудесни условия за риболов.Бяха 10 отбора от по 2 състезатели разпределени в 5 сектора от едната страна на брега и 5 сектора от другата страна.На отбор се полагаше общо 200 кг захранка+ стръв .Ловеше се на протеинови топчета по метода на "косъм" като използваните тежести не бяха по леки от 50 гр. Борбата бе изключително оспорвана . Отбора на Васил Сарамандов и Мирослав Бамбурац се класира на първо място с впечатляващите 114,6 кг шаран при непрекъснат 72 ч. риболов. Средното тегло на уловените шарани и амури е 2,6 кг.Най голямата риба е на Васил Сарамандов -4,3 кг див шаран
 На 20 и 21.10.2012 год отново ще има състезание само че, по риболов на щека .Гостоприемния домакин най вероятно отново се е погрижил за всичко.
По време на състезанията по предварителна уговорка с арендатора, на място се доставя храна и напитки за състезателите . В началото има обособено място което служи като паркинг.Има и направена тоалетна. При уговорка с арендатора и пазача може да се ползват  палатки и шалтета за спане
Който има възможност и желание може да посети този красив язовир . Но нека отивайки на това място да се постараем да пазим необходимата чистота.До самия навес , който е в началото има място където да изхвърлим отпадъците и чувалите за смет. Наслука!