Автор Тема: Продавам 2 челника по 80 лумена  (Прочетена 6664 пъти)

lutgulajn

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 11
  • Karma: +0/-0
    • Профил
    • Ел. поща
Продавам 2 челника по 80 лумена
« -: Август 29, 2012, 12:20:09 am »
Lifesystems Intensity 80 - 80 лумена с инфрачервен сензор за включване и изключване

Англичаните от Lifesystems са специализирани в продуктите за оцеляване (96 продукта) - мрежи против насекоми, комплекти за първа помощ и такива за оцеляване, запалки, репеленти и кремове, пречистване на вода, фенери...

Intensity 80 е челника, който си харесах и купих от тях. Състоянието му е като ново - макар и без опаковката, която изхвърлих. Не е използван и е още с оригиналните си батерии. Няма надрасквания, изпускане, удряне, и изобщо нещо, което да е променило вида му в различен от нов - съответно и работи без грешка. Ползвал съм го колкото да си поиграя малко да "разцъкам" инфрачервеният сензор с който се включва и изключва основният му режим. Причината да го продавам е, че отдавна имам по-мощен и ми е излишно да прашасва в някое чекмедже. Струва си и на някой ще му върши идеална работа.

Така изглежда той сега на масата ми във всекидневната. Състояние - без забележки.


Както се вижда има 4 малки диода над основният светодиод. 2 от тях (в средата) са за светене в икономичният режим, а другите 2 - най в ляво и най в дясно, са част от системата му за инфрачервено включване и изключване. Предполагам, че този в ляво е излъчвателя, а другият най в дясно, който е по-мътен и непрозрачен е приемникът. Инфрачервеният лъч се излъчва от левия и когато пред излъчвателя премине някакъв предмет - например ръката ви, част от инфрачервената светлина се отразява, разсейва и задейства приемникът.


Кутията за батерии (3 ААА) - има много интелигентен механизъм за затваряне. Понеже е уплътнена с гумен пръстен предполагам, че ще се държи добре при намокряне.


Червена светлина в 2 режима - постоянен и мигащ


Светещото тяло и кутията за батерии са свързани с много солиден кабел


Гуменото уплътнение на капака на кутията за батерииСпецификация:

Сила на светене - 80 лумена
Осветено разстояние - до 90 метра (на 90тият метър е измерена светлина от 0,25 луксена, както е прието като стандарт)
1 мощен бял светодиод - XP-C Cree
2 допълнителни бели светодиода за близко светене
3 режима - максимален (от основният светодиод), среден (от двата малки допълнителни светодиода), SOS
Червена светлина на кутията за батерии с 2 режима - постоянен и мигащ
Инфрачервен сензор - включването и изключването става просто като махнете с ръка пред челника (идеално когато сте с ръкавици, или когато ръцете ви са мокри или мръсни)
Батерии - 3 ААА
Живот на батериите - според производителя до 185 часа в икономичен режим
Тегло - 205 г

Официален сайт:
http://www.lifesystems.co.uk/products/outdoor-survival/intensity-80-head-torch.html

Видео представяне:
Lifesystems Intensity 80 LED Mountain Head Torch - www.simplyhike.co.uk

Моите впечатления:
Ами от основният диод се излъчва силен и добре насочен лъч светлина. Смятам, че напълно си отговаря на лумените (80) както и на разстоянието което може да освети. Инфрачервеният сензор е нещо което кефи. От бутона върху светещото тяло включвате тази функция, при което се включва много слаба червена светлина която показва, че функцията работи. Сега когато само прекарате ръката си пред челника (на 10-15 см) той се включва. Нямате нужда да докосвате нищо. Изключването е по същият начин. Това е много улесняващо, като се има впредвид някои челници с колко неудобни копчета са. За човек с ръкавици понякога е доста трудно да ги включи.
От същият този бутон върху светещото тяло изключвате тази функция и включвате 2та допълнителни малки бели светодиода. С тях можете спокойно да си вършите някаква работа из лагера или да четете книга - за това те са идеални, и много енергоспестяващи. Те освен постоянен имат и SOS режим - когато е включен той автоматично включва и изключва 2та светодиода като оформя сигнала за помощ   ... _ _ _ ... Хитро измислено и добре изпълнено.
Отзад на кутията за батериите има червена светлина, която се включва от бутон върху самата нея. Тази светлина е с 2 режима и за колоездач би свършила добра работа, както междувпрочем и за всеки който се прибира пеша в тъмното.

Цена 50 лв

Тел: 0896 644393
е-майл: lutgulajn@yahoo.com

Varta 1 Watt - 80 лумена с бял и червен разсейващ филтър

Varta освен батерии и зарядни за тях произвеждат и фенери, които са разделени в 3 класа.
"Easy" - фенери за всекидневни нужди
"Power" - висококачествени фенери
"Profesional" - професионални фенери

Varta-та за която е тази обява е в третият клас (Profesional). Тя е неразпечатвана и е в опаковката си (същата, като от първата снимка) Затова взех 2ра и 3та от интернет.
Спецификация:

Сила на светене - 80 лумена
Осветено разстояние - до 90 метра (0.25 луксена на 90-ият метър)
2 дифузьора (филтри) - бял и червен 
Три режима на работа: максимален, среден и сигнален (мигащ)
Време на светене: 16 часа
Батерии - 2 ААА
Тегло с батериите - 80 г
Водо и удъроустойчив (но без потапяне под вода)

Официален сайт:
http://www.varta-consumer.com/en/Products/Flashlights/Professional-Line/1-Watt-LED-Sports-Head-Light-2AAA.aspx#1-Watt-LED-Sports-Head-Light-2AAA

Видео:
1 Watt LED Sports Head Light

Какво аз харесвам в него.
До скоро имах Petzl Myo XP (85 лумена). Този челник беше страхотен и аз страшно много си го харесвах. Говоря за него в минало време, защото преди седмица го загубих.
Та този челник светеше много добре - тези 85 лумена светлина бяха отлични за мен. В гората се чувствах много комфортно.
Той, също като Varta-та, имаше 1 мощен бял светодиод, който светеше концентрирано на около 80 метра (с пресни батерии) Освен това под светодиода се намираше един подвижен бял матов филтър, който можеше при желание да се спуска върху диода. Така светенето се променяше и светлината от концентрирана за далечно разстояние се превръщаше в разсеяна за близко - всичко около мен беше обляно от светлина и равномерно осветено без никакви тъмни петна. От тогава се влюбих в този челник.
Освен моя Petzl Myo XP и други челни осветления залагат на този интелигентен и същевременно семпъл начин за регулиране на потока светлина. Примерно Petzl Tikka XP и XP2 са такива и който ги е имал знае колко е полезно това приспособление.
Специално аз мисля, че такъв филтър е най-доброто което може да има един челник и след като веднъж съм ползвал такива, винаги търся сравнение при другите челници, които ми минават през ръцете. До сега това е най-доброто което съм открил.
Та тази Varta много прилича на Petzl Myo XP (и другите с такъв матов филтър). Силата и на светене е същата (80 лумена), а освен белият филтър тя има и втори, но червен. Това вече е голямо преимущество!
Много от челниците разчитат на 1 миниатюрен червен светодиод, главно за сигнализация, който дава най-често 1-2 до 4 лумена светлина и е колкото тези челници да се похвалят с някаква червена светлина.
Varta няма червен светодиод, а ползва споменатият червен филтър, който може да се спуска върху основният (80 лумена) бял светодиод. По този начин, когато поискате можете да имате наистина много мощна - постоянно светеща или примигваща, червена светлина.
Рей Миърс - добре познатият на всички ни англичанин бушкрафтър, в сайта си говори много за екипировката, която той предпочита. Неговият избор за челник е един от моделите на Petzl (Petzl Tactikka Plus по-точно), който има същият червен филтър спускащ се пред белите светодиоди. http://www.raymears.com/Bushcraft_Product/665-Petzl-TacTikka-Plus-Headtorch/

По този начин човек може наистина да има използваема червена светлина, а не просто някаква червена "светулка".
Червената светлина плаши много по-малко животните, както и рибата във водата. Освен това е много по-незабележима в случаите в които човек иска да остане скрит.
Според мен - като заклет колоездач, подобно нещо е голямо предимство. Един челник, който може да свети концентрирано до 80 метра, може да свети и на близо в широка зона (с белият филтър), а също може да се ползва и като задна червена ултрамощна сигнална светлина (с червеният филтър) е нещо перфектно за колоездене! Освен това този челник е лек и всичко е разположено в една кутия.
Единственият му "недостатък" е че ползва 2 батерии ААА, което обаче го прави да е лек и компактен и да няма стърчащи и висящи кабели. Според мен 2 (или 4 батерии) е винаги по-добре от 3. Просто ползването на някакъв по-мощен челник винаги е свързано с голям разход на батерии - много по-евтино и лесно е да се ползват презареждаеми никел-метал-хидритни батерии. А никое зарядно не зарежда по 3 едновременно. Може да се зареждат или 2 или 4. Затова аз предпочитам челници с четен брой.

Цената е 50 лв

Тел: 0896 644393
е-майл: lutgulajn@yahoo.com