Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - BOJO

Страници: 1 [2] 3
16
Лов на хищници / Скитащи кучета
« -: Март 23, 2010, 12:40:09 pm »
Ейго на...До днес скитащия на воля в полето, но вече пътник в небесата. Тоз се появи с още две на днешната ми сутрешна варда, ама само тоз успях да отстрелям, другите ги изтървах...При изтрела вдигнаха 200км/ч и докато се усетя и бяха на километър вече...


17
През тази година на клубното стрелбище "Черна гора" преди с.Маринка - Бургас, ще бъдат проведени следните клубни състезания:

1. 18.04. – спортинг;
2. 16.05. – спортинг;
3. 29.05. – скийт;
4. 30.05.- трап;
5. 12.06. – бягащ глиган;
6. 13.06. – спортинг;
7. 04.07. – спортинг;
8. 06.12. – скийт и трап.;

Отделно от това както вече бе съобщено клубът е определен за домакин на два турнира от Държавен спортен календар в дисциплините Трап и Скийт, които ще се проведат съответно в края на март и началото на май.

1. Държавен турнир Купа "Бургас" в дисциплина “Трап”– 26-28 март;
2. Държавен турнир “Купа Бургас” в дисциплина “скийт” – 30 април – 2 май;

18
Днес бяхме поканени на лов за фазани. Да призная доволен съм, ударихме...А и най-важното младите кучета се запознаха и с този вид дивеч. Но нещо не съм доволен от организацията, куцаше нещо в цялата работа и така и не можахме да се организираме като хората. Но все пак събрахме се, познати...постреляхме и в крайна сметка доволни от резултата се прибрахме кой от къде е...

Поздрави на всички, харесващи този лов...Наистина е много емоционален и приятен...

Айде една снимчица...

19
Лов на хищници / Лов на Сврака!
« -: Февруари 21, 2010, 11:15:34 pm »
Колеги ловувате ли на Сврака???

Ние използваме Бухал за лов на Сврака като към изкусвения Бухал, сме залепили крила на граблива птица за по голям ефект. Да призная има резултат, но за целта се иска хубаво укритие. Днес нашето не беше 100% Ок, но пак имаше резултат за 40 мин., 6 бр. Свраки. Другия път ще се подготвим и със звук и се надявам да има повече.


20
Днес целия ден стана един много хубав лов на гъска. Из целия наш ловен район минаха хиляди гъски, които не бяха толкова високо колкото обикновено. Стреляше се от всякъде и гъската въртеше из гюметата на всички ловци. Благодарение на силния вятър имаше издухани зелени ниви от снега и те направо привличаха гладната гъска да каца. Резултата беше презадоволителен, но да си призная този път стрелбата не беше на ниво.

По надолу пускам някоя и друга снимка от днешния ловен излет.

Мюренцата...


Сутрешно...


Леко хапване повреме на лов...Следобедно...

21
Колеги кажете как ги ловувате. За мен този лов е много емоционален и не толкова лесен.

22
На 05.12.2009г.СЛР"Лебед" гр.Бургас организира на ловно стрелбище "Черна гора"/до с.Маринка/открит турнир по спортинг.Схемата бе наредена от известния с избора на трудни позиции г-н Сахак Сахакян.Участвуваха 18 състезатели.В оспорваната надпревара на първо място се класира Иван Атанасов следван от Желчо Желев и голямата изненада Тодор Сотиров,който успя да надстреля в престрелката такива майстори ,като Сахак Сахакян,Георги Тодоров и Страти Янев.
Турнира бе уважен с присъствие от кмета на град Бургас г-н Димитър Николов и директора на РУГ Бургас г-н Румен Желев.
Рибка печена на жарава имаше за всички.

Източник: Ж. Желев, КЛС "Пиргос" - Бургас

23
На 04.12.2009 г. бе проведена среща на представители на клуба с Кмета на Бургас г-н Димитър Николов. На нея бяха представени членовете на младежките отбори на клуба, призьори от финала на Държавното първенство по ловна стрелба за сезон 2009 . Въпреки претоварения си график Кмета отдели време, за да се запознае с момчетата, които за кратко време успяха да постигнат завидни резултати в нашия не лек олимпийски спорт.От клуба бе изказана благодарност към общинската администрация и лично към г-н Николов за това, че на клуба бе дадено доверие в аванс, което доверие впоследствие бе оправдано – бяха положени големи усилия за създаване на състезатели по ловна стрелба в младежка възраст, които усилия се увенчаха с успех. Това не би било възможно без подкрепата на Община Бургас.
Капитаните на отборите връчиха почетен плакет с логото на клуба на Кмета на Бургас, както и грамота на госпожа Веселина Деведжиева – началник на отдел “Спорт”.   

Източник: КЛС "Пиргос" - Бургас

24
На 06.12.2009 г. на клубното стрелбище "Черна гора" до с.Маринка (Бургаско) ще се проведе традиционния празничен турнир, организиран от клуб "Пиргос" и посветен на празника на гр. Бургас. Турнирът ще се проведе в една от двете дисциплина "Скийт" или "Трап". За дисциплината на турнира, ще се съобщи на по късен етап след решение на СТК (Спортно техническата комисия).

Турнират ще е в един ден на 75 панички плюс финална серия. Начало на регистрацията - 8:30ч, начало на състезанието - 9:00 часа. С любезното съдействие на Община Бургас са осигурени предметни награди за призьорите.

За повече подробности - тел.0886 504 338 Милен Господинов.

25
На 24-25.10.2009г., на стрелбището в Айтос ще се проведе турнир в дисциплина "Скийт" и "Трап". Турнирът е организиран от клуб по ловна стрелба "Аетос" по повод празника на града.

Този турнир вече стана традиция, клуб по ловна стрелба "Аетос" канят гости от далеч и региона за участие в турнира. Регистрацията започва в 8:30 часа, първа пушка - в 9:00.

Турнирът ще се проведе в два дена и ще се стреля на 125 панички + финална, като сериите на "трап" и "скийт" ще се редуват.

Стрелбището се намира в парка на гр. Айтос, до зоологическата градина.

Желаем успех на всички участници!

           

26
Аз много го уважавам този лов и си ходя редовно...е не винаги има слука но е прекрасен лов изпълнен с много емоции.

На откриването в събота нямаше кой знай какъв прелет, но все пак се видяха. Иначе от неделя вечерта е доволно, постреляхме къде ударихме, къде не...но имаше хубав прелет.

Арго мелезака и Арес от Харапа.


27
Тази информация и снимков материал достигнаха до нас, благодарение на Иван Гочев

На 26.09.09. в Луковит  се проведе традиционния държавен турнир за купа "Жимекс".
В състезанието взеха участие 28 стрелци в дисциплина "Скийт" и 18 в дисциплина "Трап". Състезанието е протекло много приятно и спокойно, при скийт-а е имало две чисти серии. Стрелбата се е провела в един ден на 75+25 панички.

Това е от мен, надявам се някои от присъствалите на турнира, да кажат по няколко думи.

По надолу започвам със снимковия материал:

Ето и резултатите...

Скийт и Трап
28
Здравейте Колеги!

В събота 12.09.2009г.  на стрелковия комплекс "Диана" - Хасково на 75 панички приключи държавния турнир по ловна стрелба. Състезанието беше в дисциплини "скийт" и "трап", като цяло турнира протече нормално, макар и да имаше лек вятър и слаб дъжд към края. Общо участниците в двете дисциплини бяха 43-ма, 21 скейтисти и 22 траписти.

Ето и резултатите...

Скийт


Финална скийт


Трап


Финална трап

29
КОНТАКТИ

Клуб по ловна стрелба "Пиргос" - Бургас

Адрес:
Трайко Китанчев № 23, ет. 1
Милен Господинов
Bulgaria
Бургас
8000

Е-мейл:    info@pirgos-shooting.org, milen@ibp-law.com , botonik@gmail.com

Телефон:    +359 (0) 886 504 338
Факс:    +359 (0) 56 830 230

Информация:    Стрелбище "Черна Гора" преди с.Маринка

Уеб сайт: www.pirgos-shooting.org


ЗА НАС

Пиргос е единствения клуб по ловна стрелба в Бургас. Място за спорт, приятели и забавление. Клуб беше учреден на 12.04.2007 г. от група  симпатизанти на спортната ловна стрелба. Учредителите бяха обединени от идеята  да се възстановят традициите на този атрактивен олимпийски спорт, които съществуваха в Бургас до неотдавна и да се запълни една празнина в спортния живот на града.
С устава на клуба бяха поставени високи цели пред клубното ръководство и всеки клубен член -  цялостно развитие на спорта ловна стрелба, финансово, организационно и спортно техническо осигуряване на подготовка на състезатели от всички възрастови групи в спортните дисциплини “СКИЙТ”, “ТРАП” и “СИЛУЕТ” за участие в турнири от държавния спортен календар, а така също и повишаване спортно-стрелковите умения на своите членове и въобще на всички любители на ловната стрелба, които желаят да практикуват този спорт.
Клубът е учреден под формата на сдружение с нестопанска цел и е определен за извършване на обществено полезна дейност в областта на физическото възпитание и спорта и като такъв е вписан в Централния регистър при Министерство на правосъдието под № 20070522008. Клубът е приет като редовен член в Българската федерация по ловна стрелба и също така е вписан в Националния регистър на лицензираните спортни организации и членуващите в тях спортни клубове под № 1-043-012 при Държавната агенция за младежта и спорта. 
Понастоящем клубните тимове са редовни участници в държавните турнири и държавното първенство, администрирани от БФЛС. Наред с това турнирите от клубния спортен календар добиха голяма популярност както сред клубните членове, така и сред любителите на стрелбата. Изключително атрактивни за любителите на лова са турнирите в дисциплините “СПОРТИНГ” и “БЯГАЩ ГЛИГАН”, тъй като те се доближават в максимална степен до стрелбата по време на реален лов и са добър начин за отдих и повишаване на стрелковите умения извън активния ловен сезон. 

30
Здравейте Колеги!
Отварям тази тема, за да може всеки да покаже своето студено оръжие, което използва, за лов, за трапеза или просто го има в колекцията си...Ще се радвам да споделите с всички вашите хладни пособия.

Страници: 1 [2] 3