Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - BOJO

Страници: [1] 2 3
1
Нека в тази тема коментира всичко свързано с протестните действия.

Колеги идната седмица ще се разбере колко сме сериозни и дали ще си отстояваме правата.

Днес подготвихме Уведомително писмо до кмета на община Бургас и в понеделник ще бъде внесено. Организира се митинг за сряда 26.01.2011г. Пред областна управа Бургас. Цел - срещу неправомерна забрана на лова на водоплаващ дивеч.

Трябва да се организираме и до неделя 23.01.2011г., да определим най-удобния час за провеждане на мероприятието.

Уведомлението ще бъде изпратено и до всички медии за отразяване на събитието.

Надявам се на подкрепа от всички колеги и потърпевши.

Благодарим на НЛРС-СЛРБ за предприетите действия!
До Генералния директор на НВМС2
На 04/12/2010г. Ръководството на СЛР "Лебед", клуб по ловна стрелба "Пиргос" и община Бургас най-любезно ви канят да присъствате на открития традиционен турнир по ловна стрелба в дисциплина "Спортинг" за Никулден - празника Бургас. Схемата на турнира ще бъде показана преди първа пушка. Ще се стреля на 21 панички с възможни 25 истрела като ще има и дублета. Класиранията ще са отборно и индивидуално. Турнира ще се проведе на стрелбище "Черна гора" преди с.Маринка.

Начало на регистрация - 8, 30 ч., начало на състезанието - 9 часа. С любезното съдействие на Община Бургас са осигурени предметни награди за призьорите.

За повече подробности - тел.0886 504 338 Милен Господинов.

Източник: Б. Николов, КЛС "Пиргос" - Бургас

3
Колеги смятам, че е време да открием и тази тема за новия ловен сезон на водоплаващ дивеч. Споделете...огледах те ли вече районите, захранихте ли местата? Подготвихте/заредихте ли примамките вече?
Желая много слука на всички и да се хвалите тук. НАСЛУКА!

4
Днес приключи финала на републиканското първенство по ловна стрелба.

Ето и таблата:

Резултати Скийт


Финална серия скийт


Рузултати Трап


Финална серия трап

5
Днес 11.07.2010г. завърши 5-тия последен турнир в дисциплина "СПОРТИНГ" за 2010г. В турнира взеха участие общо 22 състезателя от страната и региона. Имахме и някой нередности преди турнира с ел. захранването и до началото му, не знаехме дали ще се използват всичките машини в схемата. За това със съдействието на Колегите от клуб "Балиста" - Казанлък на стрелбището се докараха други машини и успяхме да запълним дупката. Разбира се, имаше и хора които намериха чалъм на проблема и тренираха на фарове.

Турнира премина изключително леко и бе изпълнен с много емоции. Стрелбата се проведе на 21 панички, като имаше стационарна и подвижна стрелба наподобяваща реални ситуации при истински лов. Този път схемата бе наредена от Сахак Сахакян с помощници Желчо Желев и Божидар Николов. Схемата беше изключително атрактивна и се хареса на всички. В този турнир максималния резултат бе 18 точни попадения от общо 21 паници.

Ето и крайното класиране:

Мъже
1. Тодор Андреев - Поморие - 146,3
2. Диан Стайков - Казанлък - 139,8
3. Желчо Желев - Бургас - 138,5
4. Божидар Николов - Поморие - 136
5.Петър Рашев - Раднево - 135,9
6. Цонко Дончев - Поморие - 132,3
7. Теодор Хайдутов - Поморие - 132,2
8. Страти Янев - Бургас - 122,3
9. Иван Желев - Бургас - 118,7
10. Иван Танев - Казанлък - 116,3

Жени
1. Василена Водева - Бургас
2. Ивелина Стайкова - Казанлък
3. Дарина Атанасова - Бургас
4. Нина Хинова - Казанлък

Младежи
1. Иван Гочев - Бургас
2. Пламен Радев - Бургас
3. Стоян Михалев - Бургас

6
От 9ти до 11ти юли в Плевен за поредна година се проведе един от най-популярните турнири по ловна стрелба за купата на БЛРС. СЛР “Лебед” Бургас участва с мъжки отбор в дисциплина “Скийт” и младежки отбор  и индивидуален участник при мъжете в дисциплина “Трап”. Отборите на бургаското ловно сдружение, съставени основно от състезатели на КЛС “ПИРГОС”, се представиха достойно, а младежкият отбор в дисциплина Трап грабна купата за първо място, преодолявайки съпротивата на конкурентите си от Айтос и Плевен. Нашият младеж Никола Шентов зае третото място в индивидуалната надпревара в дисциплина “Трап”.

В състезанието мериха сили 57 стрелци /мъже жени, младежи, девойки и ветерани/ в дисциплина “скийт” и 46 в дисциплина “трап”. Организацията този път бе на прилично ниво, за разлика от миналата седмица, когато се проведе полуфинала на Държавното първенство. Времето не бе много горещо и общо взето бе идеално за стрелба.

В дисциплина Скийт отборно нашият тим зае четвърто място от участвалите общо девет отбора. В отборът бе включен 13 годишният Пламен Радев, който естествено не участва в класирането при младежите, но по резултат е трети сред тях. Милен Господинов остана седми при мъжете.[/color]
[color="#006400"]Ето и призьорите:

Дисциплина Трап мъже отборно:

1. Пазраджик - 318

2. Стара Загора – 311

3. Плевен – 285.
 
Мъже индивидуално

1. Христо Ангелиев /Пазарджик/ - 116+22

2. Димчо Радев /Стара Загора/ - 114+20

3. Стоил Ангелиев /Пазарджик/ - 113+20

4. Иван Иванов /Варна/ - 113+16

5. Ивайло Константинов /Плевен/ - 111+18

6. Димитър Генов /Бяла Слатина/ - 111+17

Младежи отборно

1. Бургас – 210

2. Плевен – 195

3. Айтос – 193


Младежи индивидуално:

1. Николай Богданов /плевен/ - 96

2. Марин Кирилов /Червен бряг/ - 83

3. Никола Шентов /Бургас – 79

4. Тодор Кокалджиев /Айтос/ - 78

5. Анастас Мешков /Бургас/ - 74

6. Недислав Вълчев /Айтос/ - 69

 
Дисциплина “Скийт” Мъже отборно

1. Дупница - 307

2. Попово – 299

3. Плевен – 294

 
Мъже индивидуално

1. Илия Кирилов /Червен Бряг/ - 116+23

2. Пламен Филев /Велико Търново/ - 110+20+4

3. Костадин Костадинов /Айтос/ - 106+24+3

4. Методи Китанов /Дупница/ - 106+22+1

5. Жеко Бонев /Димитровград/ - 106+22

6. Станислав Стоянов / Попово/ - 106+19


Младежи отборно

1. Радомир – 194

 
Младежи Инидвидуално

1. Ивайло Йорданов /Попово/ - 87

2. Николай Костадинов /Дупница/ - 83

3. Георги Стойнев /Радомир/ - 77.

 
Кратък снимков материал ТУК

Източник: Милен Господинов, КЛС "Пиргос" - Бургас

7
В неделя, четвърти юли, приключи и втория кръг от таз годишното издание на Държавното пъвенство по ловна стрелба. Това състезание, заедно с първия кръг от Дупница окончателно определи участниците, които ще участват във финалната надпреварата в Хасково в края на месеца.

Състезанието протече доста тежко. Домакините сюрпризираха неприятно участниците с това, че непонятно защо решиха да се стреля само на две стрелбища /едно на скийт и едно на трап/ и естествено това усложни излишно нещата. Като цяло времето бе особено в съботния ден много тежко, в неделя бе хладно, но за сметка на това на моменти ставаше доста тъмно. Съдиите в дисциплина скийт се пообъркваха понякога което налагаше връщане на компютъра и от там някои серии се проточваха до над 45 минути. Но както се казва на война като на война – условията са еднакви за всички.

Нашият клуб взе участие с по един отбор при младежите във всяка от дисциплините и с мъжки отбор в дисциплина “скийт”.  В отборната надпревара при мъжете борбата бе драматична.  Участие взеха 8 отбора, като само два от тях бяха вече класирани и до последно не се знаеше кой от некласираните отбори ще добие право на участие на финал. Нещата се сменяха след всяко завъртане, но при последното такова нашият отбор се срина, зае шесто място и естествено отпадна, след като остана на една точка зад сърцатия отбор на Стара Загора.

Все пак нещата не бяха толкова черни за нас, тъй като нашият състезател Страти Янев /101/ взе участие в престрелка с още трима състезатели за определяне на индивидуален участник и след като я спечели доби право да участва на Финала в Хасково, където ще защитава честта на нашият клуб. Отборите, които ще вземат участие на финала са класиралите се в Дупница отбори на ЛСК “Слави Иванов”, СК “Диана 1” Хасково, ЛСК “Виа” Плевен, както и класиралите се в Плевен СКЛС “ЛРД” Плевен, “Артемида” Попово и “Рефлекс” Стара Загора.

В индивидуалната надпревара при мъжете страхотна стрелба направи Методи Китанов от Дупница /119/, след него се нареди Илия Кирилов от “Виа” Плевен със 113, а трети бе световния шампион на белот /на двойки и индивидуално/ и капитан на дупничани Тоше Тодоров със 105.

При трапистите участие взеха четири отбора – Дупница, Стара Загора, Плевен и  Пазарджик, които се подредиха в реда, в който са изброени. Индивидуално първи стана Димитър Генов от Дупница /112/,  втори е Ивайло Константинов от Плевен /109/, а трети остана Христо Ангелиев от Пазарджик /107/.

При младежите нашият клуб се представи като цяло добре, въпреки известно разочарование в отбора на трапистите, които през втория състезателен ден отстъпиха на Плевен преимуществото си от първия ден и останаха втори. Индивидуално Никола Шентов и Наско Мешков останаха пети и шести. Първи на трапа при младежите стана Ники Богданов от Плевен /95/, втори Тошко Кокалджиев от Айтос /85/, а трети – Марин Кирилов от “Виа” Плевен – 80

Единствения отбор пли младежите на скийта бе нашият и логично си прибра наградата за първо място. Както се казва – не сме виновни ние, че другите не са дошли. Иван Гочев бе без всякаква конкуренция за първото място в индивидуалната надпревара, показвайки отлична стрелба /103/. Много добре стреля и Стоян Михалев, който за пръв път на сериозно състезание показа резултат от 79 и стана четвърти на само една точка зад третия – Марио Костов от “Виа” Плевен /80/. Пламен Радев показа известно отстъпление от добрата си стрелба, макар че отчасти това да се дължи на проблеми с приклада на пушката. Втори се нареди Ивайло Йорданов от “Артемида” Попово /88/, но това не успокои неговия треньор и главен съдия на състезанието г-н /полковника/ Йордан Ангелов, който предвижда занапред яки сухи тренировки  за младежа.

Снимков материал от турнира ТУК

КЛС "ПИРГОС" - БУРГАС


Източник: Милен Господинов, КЛС "ПИРГОС"

8
Вчера на стрелбище "Черна гора" с.Маринка, се проведе четвъртия от петте турнира по СПОРТИНГ за 2010г. На турнира взеха участие общо 26 състезателя от страната и региона. Като в редиците имаше две жени и една девойка. Стрелбата се проведе на 21 панички, като имаше стационарна и подвижна стрелба наподобяваща ситуации при истинския лов. Наредена схема този път от Желчо Желев и Божидар Николов доста затрудни състезателите и това се вижда в крайните резултати. От серия 21 панички максималния достигнат резултат беше 16. Диан Стайков от КЛС "Балиста" - Казанлък вече отстъпи първото на Петър Рашев от Раднево. А вчерашния шампион в турнира е Желчо Желев. Във временното класиране води Петър Рашев от Раднево, следван от Желчо Желев - Бургас и Тодор Андреев - Поморие.

Специални поздравления за добрата им стрелба искам да изкажа на жените участнички в турнира Василена Водева, Дарина Атанасова от КЛС "Пиргос" - Бургас и Ивелина Стайкова, Нина Хинова от КЛС "Балиста" - Казанлък.

Още веднъж Благодарим на всички присъстващи за приятните емоции изпитани на турнира. С Пожелания за успех на финала.

Ето и цялото класиране до момента...
9
Предстоящ турнир СИЛУЕТ "БЯГАЩ ГЛИГАН" на 12.06.2010г., на стрелбище "Черна гора", преди с.Маринка, организиран от Клуб по Ловна стрелба "ПИРГОС".

Турнира СИЛУЕТ "БЯГАЩ ГЛИГАН" е изключително интересен, ще се стрелят общо 9бр., патрони куршуми под калибрени (бренеке).  Мишената е силует на бягащ глиган, а дистанциите ще са 3-ри 25м, 35м и 45м, по 3-ри изстреля на дистанция, като прасето може да се движи и в двете посоки, ляво или дясно.

Право на участие имат всички правоспособни ловци. Класирането от този турнир влияе на общото класиране на всички турнири по Спортинг.

Желаем успех на всички участници!

10
Днес 30.05. на стрелбище "Черна гора" преди с.Маринка /Бургас/ се проведе турнир в дисциплина "Трап". Участие са взели 25 състезатели като е имало гости от Раднево, Елхово, Айтос, и членове на ново регистрирания Клуб по ловна стрелба "Балиста" - Казанлък. Като клуба от Казанлък  е взел участие и с две жени. Турнира се е провел на 2 серии + финална.

Поздравления за победителите и най вече на гостите и младежите взели участие.[/color]

[color="#0000FF"]Ето и първенците при мъжете:
[color="#006400"]2. Николай Шалдъров - Аетос/Айтос
3. Никола Шентов - Пиргос/Бургас
4. Валентин Маджаров - Слави Иванов/Дупница
5. Борислав Георгиев - Пиргос/Бургас

Младежи
1. Анастас Мешков - Пиргос/Бургас
2. Тодор Кокалджиев - АетосАйтос
3. Иван Георгиев - Айтос

Жени
1. Ивелина Стайкова - Балиста/Казанлък
2. Нина Хинова - Балиста/Казанлък

11
Днес 29.05. на стрелбище "Черна гора" преди с.Маринка /Бургас/ се проведе турнир в дисциплина "Скийт". Участие взеха 22 състезатели като имаше гости от Айтос, Ямбол и членове на ново регистрирания Клуб по ловна стрелба "Балиста" - Казанлък. Турнира се проведе на 2 серии + финална. Поздравления за победителите.

Ето и първата шестица при мъжете:

1. Иван Гочев
2. Страти Янев
3. Милен Господинов
4. Тодор Тодоров
5. Валентин Маджаров
6. Васил Ангелов

Младежи
1. Стоян Михалев
12
На 18.04.2010г. на стрелбище "Черна гора" с.Маринка, се проведе първия от петте турнира по СПОРТИНГ за 2010г. На турнира взеха участие 40 състезателя страната страната и региона. Стрелбата се състоя на 20 панички като имаше стационарна и подвижна стрелба наподобяваща ситуации при истинския лов. Наредена схема от Желчо Желев доста затрудни състезателите и това се вижда в класирането. Видния юрдекаджия от Поморие Теодор Хайдутов показа завидни умения и с навития "чучур" за гъски направи най-високия резултат в турнира.

Благодарим на всички присъстващи за приятните емоции изпитани на турнира. специални поздрави на Колегите от Казанлък и Раднево. Следващия път отново ви очакваме.

А ето и класирането до момента...

13
Републикански клуб "Германски дратхаар"

Всичко за проведения изпит на 10.04.2010 за млади кучета в гр.Камено  ТУК

Ще има и втория изпит, който ще се проведе за тези, които не успяха да участват. Инфо ТУК

14
По графика на спортният календар на КЛС "Пиргос" за 2010г. На ловно стрелбище "Черна гора" с.Маринка, ще се проведат верига турнири по "Спортинг" за купа Бургас.

Спортиг турнирите са изключително атрактивни и се доближават много до истинския лов. За всеки от турнирите ще има различна схема за стрелба и това максимално ще затрудни състезателите, тъй като няма да има предварителна подготовка на дадена схема. Както се казва...стрелбата ще е като при лова на късмет и траперски умения. Това от своя страна прави турнира много атрактивен и за поредна година единствен в България.

РЕГЛАМЕНТ
1. Право на участие имат всички правоспособни ловци независимо от кое ловно сдружение са.
2. Преди всеки турнир спортно-техническата комисия към клуба определя местата за стрелба.
3. Класиранията на турнира се извършва на база поразени панички.
4. Генерално класиране:
    Вземат се четири най-добри класирания на турнирите в които е участвал всеки състезател и се прави генерално класиране.
5. Не се допускат състезатели, които са употребили алкохол или упойващи вещества.
6. Забранена е употребата на допинг по списъка на МФЛС.
7. Не се допускат до участие състезатели с неизправно оръжие.
8. Ползване на оръжието при стрелба се извършва със свален ремък.
9. Не се допуска смяна на оръжие по време на турнира с изключение на случаите на явна техническа повреда. В този случаи състезателя уведомява съдията. Ако се извърши смяна на оръжие без уведомление, състезателя се декласира.
10. Календар на турнирите:
     - 18.04. – спортинг;
     - 16.05. – спортинг;
     - 12.06. – бягащ глиган;
     - 13.06. – спортинг;
     - 04.07. – спортинг;

Пожелава ме на всички успешна стрелба.

Снимки от миналогодишни турнири може да видите ТУК и ТУК

Видео ТУК

15
През изминалия уикенд на стрелбище ”Черна гора” преди с.Маринка /Бургас/ се проведе исторически Държавен турнир по ловна стрелба в дисциплина ”Трап” за "купа Бургас. Исторически, защото подобно нещо не се бе случвало на това стрелбище повече от 20 години. А не се бе случвало, защото само допреди няколко години стрелбището не бе нищо повече от един змиярник, а траповото съоръжение бе почти напълно опоскано. Клубните членове на ”Пиргос” положиха много усилия и доброволен труд, за да може занапред да се случват все повече подобни събития.

В състезанието взеха участие 15 състезатели от четири клуба от страната. Макар и първо състезание за годината, включено в Държавния спортен календар, различни обективни и субективни причини не позволиха на повече състезатели да вземат участие. Турнирът протече много леко и приятно без никакво напрежение. Техниката като цяло не създаде особени проблеми на домакините и състезателите, макар и да имаше някои дреболии, без които не може.  Времето бе благосклонно, като през втория ден заваля дъжд, но едва след като всичко бе приключило.

В ивдивидуалната надпревара при мъжете първи очаквано стана м.с. Христо Ангелиев от СК ”Стрелец 1893” Пазарджик, който с резултат 110 влезе във финална серия, където на една цев направи 20. За отбелязване е това, че неговото присъствие на стрелковата площадка въодушеви младите състезатели, които направиха много по-добра стрелба отколкото на тренировките преди състезанието. Втори стана  неговият брат и съотборник Стоил Ангелиев, а трети се нареди представителят на скейтисткото братство Илия Кирилов от клуб ”Виа” Плевен. Купа ”Бургас” закономерно отпътува за Пазарджик заедно с отбора на ловнострелковия клуб от този град.

При младежите първото място бе безапелационно заето от младата надежда на нашият клуб Никола Шентов, който постигна отличен резултат от 91 на този ранен етап от подготовката. Ето и резултатите:


Трап мъже

1. м.с.Христо Ангелиев /СК ”Стрелец” Пазарджик – 110 + 20;

2. Стоил Ангелиев / СК ”Стрелец” Пазарджик” – 100 + 17;

3. Илия Кирилов / ЛСК ”Виа” Плевен/ – 86+13;

4. Йордан Костов / ЛСК ”Виа” Плевен/ - 76+18;

5. Теодор Хайдутов / КЛС ”Пиргос” Бургас/ - 79+14;

6. Желчо Желев / КЛС ”Пиргос” Бургас/ - 72+10.

 

Трап младежи

1. Никола Шентов -/ КЛС ”Пиргос” Бургас/ - 91;

2. Тодор Кокалджиев / ЛСК ”Аетос” гр.Айтос/ - 85;

3. Марин Кирилов /ЛСК ”Виа” Плевен/ - 80;

4. Анастас Мешков - / КЛС ”Пиргос” Бургас/ - 63;

5. Недислав Вълчев / ЛСК ”Аетос” гр.Айтос/ - 59;

 
Отборен носител на Купата – ЛСК ”Стрелец” Пазарджик.

Таблото

Страници: [1] 2 3