Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - hslavov

Страници: [1] 2 3
1
Това е история за ловци.
На пръв поглед банална история. За повечето хора лова е странно, скъпо, жестоко или пък безсмислено хоби...и какво толкова – изкарваш курс, купуваш си пушка, регистрираш се и отиваш да гърмиш по горките животни...
Но...съвсем не е така.

Ловът е мечта, страст, енергия, ценно приятелство, десетки извървяни километри в преследване на дивеча, често пъти безуспешно, или пък не.. Случаи, в които трябва да реагираш светкавично и мигновено... Внимание за живота на колегата... В определени периоди ежедневно зареждане на храна за животните.. Пазенето им в родилния период...
Ловът е едно състезание, което новият закон, приет по европейските директиви се опита да направи благородно съзтезание. Състезание, в което и животното, и ловеца да имат своя шанс.

Ловът е любимо хоби и начин на живот.

В нашия случай се оказа обаче, че дори и там, където група хора се обединяват по доброволен начин, за го практикуват и да му се наслаждават има интереси, които ако случайно се засегнат, ловът от хоби, става криминален сериал.
Ние сме ловна дружина /ЛД/ Оряховица, с. Оряховица и се състоим от 54 члена. До скоро членувахме в СНЦ „ЛРС Стара Загора” и сме вярвали винаги, че това е нашето сдружение и то /както и в закона се сочи/ защитава и съблюдава за нашите интереси. С течение на времето обаче се натъкнахме на много несправедливости, за които сигнализирахме сдружението, но без никаква полза.
Съгласно сега действащия Закон за лова и опазване на дивеча, на една ловна площ може да има само една дружина. И така, от десетки години в землището на с. Оряховица, това е нашата дружина. Каква беше изненадата ни обаче, когато района ни се раздели и Сдружение Стара Загора сформира и регистрира нова дружина – съставена забележете САМО от служители на горското стопанство. Тези, които принципно контролират ловната дейност – вече си имат собствена дружина. Известно време търпяхме това...но с времето стана страшно.

От една страна ловуването в един и същ район – макар и условно разделен на две е много опасно – многократно беше застрашаван човешки живот.

От друга страна каквото и да се случеше в този район – винаги вината падаше върху ловна дружина Оряховица. Естествено Дружина „Трите върха”, съставена  само от горски беше всеки път абсолютно невинна, а и нея няма кой реално да я провери – та нали тя се съставлява от самите проверяващи.

Един ден, нашата дружина беше набедена, че неправомерно сме отстреляли дива свиня, в ден, когато ЛД „Трите върха” имаше разрешително за лов на дива свиня, а ние за лов на хищник. Тогава започнаха серия от големи тревоги и неприятности, и ние взехме твърдо решение за действие. Тъй като Сдружение Стара Загора изцяло стоеше зад тази дружина съставена от горски, ние предприехме мерки за напускането му и отиване в друго сдружение. Междувременно срещу наш колега се повдигна обвинение по Наказателния кодкс за бракониерство, отделно от това на цялата дружина се забрани лова със Заповед от Държавно горско стопанство /ДГС/ Стара Загора, заради въпросното недоказано престъпление, и като капак „любимото” ни сдружение направи опит да изключи четирима члена от дружинката ни /вкл. Председателя и Секретаря/, отново позовавайки се на отстрелването на дива свиня, каквото всъщност не сме извършили.

На 26.01.2014г. нашата ЛД „Оряховица” си проведе извънредно събрание и взе решение да напусне СНЦ „ЛРС Стара Загора” и да се премести в друго сдружение. На 04.02.2014г. с пълно мнозинство ни приеха в ЛРС „Наслука-09”, с. Гита. От 10.02.2014г. новото ни сдружение внесе заявление с всички необходими документи за сключване на договор между ДГС Стара Загора и ЛРС „Наслука-09” с. Гита, община Чирпан за стопанисване на ловно стопанския район на землището на с. Оряховица. Това едно от необходимите условия съгласно действащия Закон за лова и опазване на дивеча. Всичко би следвало съгласно закона да приключи в петдневен срок и договора да се подпише, тъй като производството е охранително, но се превърна в огромна сага, в която СНЦ „ЛРС Стара Загора” и ДГС Стара Загора играят ръка за ръка и спъват умишлено процедурата в противоречие на закона.

Цялото им притеснение идва от това, че премествайки се, ние се преместваме с ЦЯЛАТА си ловна площ към новото Сдружение „Наслука-09” с. Гита. Разделянето на въпросната площ на две дружинки е направено само на местно ниво, а  на национално ниво, в базата данни това не е така и не се знае, напротив – счита се за ЕДНА, ЕДИНСТВЕНА ловна площ на която ловува само една дружина – ЛД „Оряховица”. Местните феодали са прикрили умело това разделяне. Частта от цялата площ, дадена на дружинката на горските „Трите върха” обаче, не се използва само за лов. Освен за техните ловни излети, тя се използва и като един вид територия на която със специални капани се залавят непораснали животни и се транспортират на други места, за да се развърждат и в последствие да се отстрелват на частни ловни излети.

Преместим ли се ние, с цялата си ловна площ, това секва, че може и даже истната да стане ясна, и разни имена да се появат в пространството като основно възползвали се от тази великолепно работеща схема.

И сега, с нокти и зъби се води борба да не се преместим в новото Сдружение, и ако може дори да бъдем заличени. От гласувалите „против” на събранието на 26.01.2014г. членове, Сдружение Стара Загора бързичко е направило опит да сформира паралелна ЛД „Оряховица” /с брой членове под изискуемия минимум на ЗЛОД/, която разбира се обявиха за единствената легитимна такава. В тази песен, както можете да се досетите, с мек баритон приглася и ДГС Стара Загора – техния личен адвокат. Междувременно всички обвинения срещу нас отпаднаха и затова те вече търсят и всякави други методи, включително заплахи, за да ни въздействат.

1. С влязло в сила Определение № 123/04.03.2014г. на Районен съд Стара Загора, постановено по н.д. № 327/2014г., съда се произнесе, че няма извършено престъпление по чл. 237 от НК.

2. Въпросната заповед на ДГС Стара Загора след обжалването и от нас, беше отменена от самия орган с мотива, че е незаконосъобразна и Адм. Съд Стара Загора прекрати производството, като ги осъди за разноските.

3. Паралелно с това съгласно устава на сдружение Стара Загора, изключванията на четиримата членове бяха обжалвани пред Общото сърание на сдружението, което съгласно устава категорично спира изпълнението на решенията за изключване. С това аргумента на ДГС Стара Загора, което се явява като адвокат на Сдружение Стара Загора, че по време на провеждането на събранието ни на 26.01.2014г., те са били изключени и следователно събранието е нелигитимно е абсолютно несъстоятелен.

Спечелени дела, документи говорещи в наша полза...но никаква реакция, и никаква справедливост!

Действителността е абсурдна – на практика човек не може да се справи с липсата на справедливост и закон по отношение на хобито си, а какво остава в другите сфери  на човешкия живот..

За всичко изложено по-горе разполагаме с необходимите документи. Нямаше смисъл да Ви цитирам всичко с писма, входящи номера и т.н., защото щеше да се превърне в жалба като пред съд. Но ако някой прояви интрес, всичко ще Ви бъде предоставено.

2
Здравейте колеги,
Поради зачестилите опити за спамене във форума и хакерски атаки се взе решение регистрацията да става само с одобрение от администратор. За въпроси и коментари пишете на info@hunter.bg.

3
Здравейте колеги,
За наше най-голямо съжаление форума на Hunter.bg беше жертва на хакерска атака в сряда 17.04.2013 година. Загубихме много постове и регистрирани потребители за периода от 19.01.2013 до 17.04.2013г.
Проблема вече е отстранен. Надяваме се всички регистрирали се след 19.01 2013 г. пак да го сторят.
Извиняваме се за неудобството. Явно свободата на словото във форума не е удобна за някой хора.


Благодарим за разбирането !

Администраторите на Hunter.bg Forum.

4
колеги решил съм да си взимам оптика
основно ме интересуват следните неща:

да е здрава
да е с лесен монтаж и демонтаж

също така ще съм благодарен да ми дадете съвети за прострелването и настройката  ;D

5
Общи приказки / Добър препаратор ?
« -: Юли 27, 2011, 12:32:53 pm »
Колеги ако може да ми дадете кординати на добър препаратор ,ако може да е в района на Стара Загора.
Благодаря предварително !

6
Вече системата позволява на търговците да прехвърлят стоките от собствените си ел.магазини в нашата система автоматизирано с помощта на XML файл.

за въпроси пишете на info@hunter.bg

7
Предстой старта на системата за електронна търговия в портала Hunter.bg
Всички търговци които желят да се включат да попълнят заявка тук:
http://www.hunter.bg/customers/request.php

Системата има следните предимства:

- без първоначална инвестиция в направата на сайт тип електронен магазин;
- без ограничения в броя на предлаганите артикули
- без инвестиция за реклама и промотиране на продуктите
- представяне на продуктите Ви пред аудитория надхвърляща 1000 човека
- силно таргитирана аудитория (потенциални клиенти)

Очакваме Ви !

8
Една потресаваща история представена в интервю на Катя КАСАБОВА (Бесове.com) за бургаския бракониер Киро Караджата.

Бракониерството на Карадвата - Странджа Планина - Hunter.bg


Продължение на тема :
http://forum.hunter.bg/index.php/topic,653.0.html

9
Здравейте колеги,
Добавихме още една функционалност във форума - Live Чат.
Надявам се да Ви хареса и да я използвате. Влиза се през главното меню - "Чат".
Всеки понеделник ще изчистваме историята в чата.

За предложения и коментари по темата пишете !!

Поздрави от Админа :)

10
Колеги с малко закъснение отварям тази тема за да сподели всеки от Вас какво е мнението му за тази годишното изложение "Лов и риболов" в Пловдивски панаир. По-късно ще се опитам и снимки от събитието да кача.


11
Здравейте колеги,
Отварям тази тема с покана към всички търговци на ловно рибарски стоки!
Екипа на Hunter.bg разработва система за електронна търговия която ще позволи на всички Вас да продавате своите стоки в интернет, като получавате готова платформа и гарантирана аудитория!
Предимствата да продавате през нея са много.
  • Без първоначална инвестиция в сайт или платформа
  • Гарантирана дневна аудитория, с която не може да се похвали и най-известния онлайн магазин в този бранш
  • Лесна и достъпна система за работа.

Всеки който иска да се включи да изпрати имейл на info@hunter.bg със своите данни като търговец. Ние ще Ви отговорим с повече детайли около системата и условията за участие !

Поздрави,
Екипа на Hunter.bg

12
Колеги попаднах на една зловеща статия за един бургаски браконер. Споделям я с Вас с отвръщение от наглостта на тези хора, които нямат никакъв морал към животните, лова  и природата като цяло. Това е престъпление което не трябва да остане ненаказано.

Става въпрос за Киро Караджата - зловещият екзекутор от ловните полета в Странджа
ето и линка http://run.bg/a61000

Публикувайте този пост в Facebook и други социални мрежи за да стигне до възмойно най-много хора...дано успеем да помогнем на властите да се справят с този "тумор" на ловните полета в Странджа планина.


13
Екипа на Hunter.bg днес е в Пловдивски панаир на поредното изложение за Лов и Риболов. Очаквайте в края на деня снимки и информация за изложението. Ако имате някакви въпроси можете да ги задавате в тази тема !!

14
Тази тема е преместена в Продава.

http://forum.hunter.bg/index.php?topic=636.0

Страници: [1] 2 3