;DГлава от риба - измивам я добре и след това отварям устата, толкова, колкото искам да е отворена, подпирам я с една пръчка /може и клечка за зъби/ и я посолвам обилно със съл, докато е мокра, и докато побелее от солта и същата не започне да си пада от трофея. Слагам на проветриво и да няма пряка слънчева светлина място, защитено от врабците и къдънките и оставям да си изсъхне. След това лакирам, а очите ги правя от топчетата в бутилките от уиски, като за целта ги деля на две и ги залепвам на главата. Стават перфектно.
Глава от сръндак се обработва, като се вържат рогчетата с тел, потопи се във водата до пръстените и се вари, докато падне цялото месо и хрущяли от нея /досипва се вода/. След това се изсушава и се реже под ъгъл /има два-три начина на срез/ вижте в книгите за обработка на трофеи. Обработвам с перхидрол, за да е бяла, рогчетата се почистват само от пръст или от остатъци от кожа, не обичам да лакирам не е автентично. След това се монтира на дървена основа, коята според джоба може и да е с дърворезба, може и да е натурално лакирано дърво. успех!