Такъмите за риболов на щука трябва да здрави , защото понякога при риболова на този вид мощна риба такъмите са поставени на истинско изпитание.Аз ловя с влакно 0,30 мм 200 м потъващо,Поводите които използвам са волфрамови .До сега не са ме подвеждали и съм доволен от тях.Стръвта при риболов на щука на плувка/тапа / и дъно е жива рибка хваната от местния водоем.По отношение на куките аз залагам на тези които са двойки, тип Райдър.Малката от тях забивам под гръбната перка на рибето като поставям и парче гума за да не може лесно да се вади куката при движението на рибката, а другата която е по голямата миава покрай тялото на рибката.На нея за допълнително предизвикателство обикновено закачам едър торен/земен/ червей.Дължината на повода е 40-70 см.Добри са поводите с карабинка или с клипс за бърза смяна.Най добрите поводи са произведени от титан.Изключително здрав материал , който практически е вечен.Но пък съответно е доста скъпичък.Дори и при усукване титана възвръща първоначалната си форма без да влияе на играта на рибката.При риболова на тапа според мен тапата е най добре да е с тегло от порядъка на 10-15 гр но не и повече.Подвижните съчми трява да са в този диапазон.Примерно при тапа 15 гр и средно голям уклей тежеста трябва да е с тегло 10 гр понеже на повода има и вирбел който също тежи.Добре е на рибката да се махне една от страничните перки.Така тя се върти в кръг и не може да се укрие в килима от водорасли предизвиквайки щуката към атака